Wpis z mikrobloga

@Herm1t: odpowiedź na tak zadane pytanie może być tylko jedna, ale przez wzgląd na szacunek do świętego tagu, odpuszczę ją sobie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jeśli chodzi o akcje, to wczoraj wszedłem w NFE i to na CFD przy $1.28, więc oby NFE, ale jak znam życie to wystrzeli POET, którego kupiłem ledwie 119 akcji licząc że będzie spadać dalej ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@nie_umiem_inwestowac: że co? W każdą spółkę można wtopić, jak się nie wie kiedy kupować i sprzedawać. Ja pisałem, żeby kupić w okolicach 2 lub 1.8. Jeśli masz jakieś inne moje wypowiedzi, to pokaż. Wg mnie to dojdzie w okolice 5. Ja mam i trzymam od dłuższego czasu (niestety, bo w złym czasie kupiłem 1. pakiet).
  • Odpowiedz
@Herm1t: w ogóle mam wrażenie, że sporo osób kupuje i w ciągu tygodnia chce zarobić. To trzweba potrzymać kilka miesięcy albo i wiecej. Ja na 3/4 zakupów mam 30-100% zysku, ale do tego trzeba mieć cierpliwość i nie panikować. Obserwowanie wykresu - ok, ale PRZED kupnem. A potem ustawienie stopa (ja nie ustawiam) i obserwowanie sporadyczne. I szukanie kolejnych celów.
  • Odpowiedz
@Herm1t: jesli spadnie na ok. 3 to sobie dokup. To fajnie cykliczna spółka a teraz idzie w górę, ja uważam, że w okolice 5. Olewam takie wachania jak dzisiejsze. A polecając ją, nie wiedziałem, że ktoś kupi dziś ;/ Z zagranicznych polecajek to polecam AEVA Technologies i Novo Nordisc. Ja kupiłem przed 2 tygodniami. Mają duży potencjał. I Teva, ale to kupiłem miesiac temu. Poczekaj az spadnie, bo ona tak
  • Odpowiedz
@Herm1t: A i z PL to wg mnie grupa Azoty się w końcu podniesie. Nie chce spadać, a na koniec roku to była optymalizacja podatkowa. Niby teraz gazu brakuje więc jeszcze może coś zleciec, ale to jest wg mnie spółka do potencjalnych wzrostów - tak wykres mi mówi.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@h-kra: luz, moglem się zastanowic zamiast kupowac na yolo.
Te twoje spółki są spoko, ale widzę, że już po hajpie początkowym i aą te 30 procent miesiąc.
Szukam teraz czegoś z potencjałem przed wzrostami, co jak nie nastąpią to zachowa cenę plus minus.
  • Odpowiedz