Aktywne Wpisy
Kojaan +5
Wcześniej nie byłam świadoma jak opieka nad dzieckiem jest męcząca. Myślałam, że jest choć trochę spokojnie. Że dziecko zajmie się zabawką, że obejrzy bajkę, że chwilę w ciszy poleży przez te 3 godziny.
Była u mnie kumpela z prawie 3-letnim synem.
Udostępniłam im całe mieszkanie, kupiłam różne zabawki, żeby mały dobrze się czuł i czymś się zajął.
Mały dosłownie cały czas potrzebował uwagi swojej mamy lub mojej. Całe 3 godziny coś mówił, hałasował i potrzebował
Była u mnie kumpela z prawie 3-letnim synem.
Udostępniłam im całe mieszkanie, kupiłam różne zabawki, żeby mały dobrze się czuł i czymś się zajął.
Mały dosłownie cały czas potrzebował uwagi swojej mamy lub mojej. Całe 3 godziny coś mówił, hałasował i potrzebował

SliskiTyp +14

Tytuł:
Archipelag GUŁag 1918-1956. Próba dochodzenia literackiego (t. I-III)Autor:
Aleksandr SołżenicynGatunek:
reportażOcena: ★★★★★★★★★★
Tłumacz:
Jerzy PomianowskiWydawnictwo:
Świat KsiążkiLiczba stron:
1664Format: audiobook
„Archipelag GUŁag” Aleksandra Sołżenicyna to przejmujący reportaż-esej o systemie sowieckich obozów pracy przymusowej. Autor, opierając się na własnych doświadczeniach oraz relacjach setek więźniów, pokazuje mechanizmy terroru, niesprawiedliwości i dehumanizacji, które stały się codziennością milionów ludzi w ZSRR.
To książka, którą warto poznać, bo otwiera oczy na prawdziwe oblicze totalitaryzmu, uczy krytycznego myślenia i przypomina, jak łatwo władza pozbawiona kontroli może zniszczyć ludzką godność. Choć trudna w odbiorze, jest niezwykle ważna – jako świadectwo historii i przestroga na przyszłość.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #bookmeter #reportazbookmeter
źródło: 352x500
PobierzKomentarz usunięty przez autora
#czytelczniczebingo
źródło: IMG_1884
PobierzArchipelag to ogrom brutalizmu i osobistych tragedii wymienionych tam osób. Absurdalne oskarżenia, wyroki, rozdzielanie rodzin, próby przeżycia tego absurdu który przeważnie nie wypuszczał tych, których wciągnął.
@solejukowski: Nie.