Wpis z mikrobloga

✨️ Czesi jako inspiracja dla Polaków
Co sądzicie o Czechach? Dla mnie Czesi to taka wersja Polaków jakimi mogliśmy być, bez wad które mamy a z większymi zaletami. Z wyglądu prawie że jak my, podoba historia, kultura, zresztą sąsiedzi. Dlatego dziwi mnie to, że są mega otwarci, pewni siebie, uprawiają dużo sexu, towarzyscy i sporo Czechów daje radę biznesowo w kraju i za granicą co widzę po historiach różnych vlogerów, więc przedsiębiorczy goście. Czemu tak bardzo się różnimy od nich na naszą niekorzyść? Polska a Czechy kulturowo to prawie jak wyjechać z Białorusi do USA xD

#czechy #polska #emigracja #spoleczenstwo #polak #zycie #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: z Czechami mam same pozytywne doświadczenia. Ale jeśli chodzi o przyczyny to jest ich całe mnóstwo i nie da się ich spłycić do krótkiej wypowiedzi, poczytaj książki o Czechach to zobaczysz jak historia, kultura i przemiany obyczajowe wpływały na nich.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
skrupulatny-teoretyk-97:

Czesi to taka wersja Polaków jakimi mogliśmy być, bez wad które mamy

Idealizowanie :) Czego nam niby brakuje w porównaniu do Czechów? Miałem dziewczynę Czeszkę z Pragi, 3 lata spotykania się, poznałem jej rodzinę, znajomych, ogólnie mieszkałem w PL wtedy ale co 2 tygodnie byłem w Pradze na weekend, a weekendy gdzie nie byłem to Ona była u mnie w PL. Jak dla mnie Czesi są mało elastyczni (w przeciwieństwie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mieszkam dosłownie przy granicy czeskiej. Czechy na liście krajów gdzie chciałbym mieszkać są jakoś między Somalia i Wenezuela.
25% kraju nie podejmuje żadnej decyzji bez konsultacji z wróżką, zakompleksienie głównie wobec Niemiec poziom ekspert, brak wyczucia estetyki jakiegokolwiek czy mody, uzależnienie od jednej dziedziny przemysłu, zazdrość do Polaków "że są tacy dobrzy w handlu i biznesie", władca kraju jest nieironiczny oligarcha który rządzi krajem tak żeby jego holdingowi było
  • Odpowiedz