Aktywne Wpisy
jedz-brokuly +65
To ja rurek od rurki w silniku
Raz ΕΌe wygraΕem wykop - dwa ΕΌe biegam sobie maratony i zmierzam ku ΕcieΕΌce zostania psychoterapeutΔ A wy dalej tylko wspominacie akcjΔ z 2016 piszΔ c βchciaΕ zostaΔ nawigatoremβ kiedy to byΕa dla mnie chwilowa praca ΕΌeby mieΔ na cpanie xd
Tak, na studiach wszyscy o tej akcji wiedzΔ bo mΓ³wiΔ o tym wprost na zajΔciach, jest to element mojej terapii w sensie pokazanie gdzie byΕem a
Raz ΕΌe wygraΕem wykop - dwa ΕΌe biegam sobie maratony i zmierzam ku ΕcieΕΌce zostania psychoterapeutΔ A wy dalej tylko wspominacie akcjΔ z 2016 piszΔ c βchciaΕ zostaΔ nawigatoremβ kiedy to byΕa dla mnie chwilowa praca ΕΌeby mieΔ na cpanie xd
Tak, na studiach wszyscy o tej akcji wiedzΔ bo mΓ³wiΔ o tym wprost na zajΔciach, jest to element mojej terapii w sensie pokazanie gdzie byΕem a
ΕΊrΓ³dΕo: IMG_7662
Pobierz
GUS podaΕ kolejne fatalne dane o liczbie urodzeΕ. Polska siΔ wyludnia, a politycy dwojΔ
siΔ i trojΔ
, szukajΔ
c przyczyn (zwykle nie tam, gdzie trzeba). Zamiast sΕuchaΔ ekspertΓ³w z TV, zapytajmy u ΕΊrΓ³dΕa. Co dla was jest obecnie najwiΔkszym βhamulcemβ, jeΕli chodzi o powiΔkszenie rodziny lub zdecydowanie siΔ na pierwsze dziecko?
#demografia #polska #dzieci #finanse #nieruchomosci #ankieta #logikaniebieskichpaskow #
#demografia #polska #dzieci #finanse #nieruchomosci #ankieta #logikaniebieskichpaskow #
Co jest dla Ciebie najwiΔkszΔ barierΔ przed posiadaniem (lub kolejnym) dziecka?
- Brak wΕasnego mieszkania (ceny zakupu/najmu) 23.4% (687)
- Za niskie zarobki / brak stabilnej pracy 12.2% (360)
- Brak odpowiedniego partnera / partnerki 19.1% (561)
- Wygoda i wolnoΕΔ (wolΔ podrΓ³ΕΌe, hobby) 10.2% (299)
- Obawa o przyszΕoΕΔ kraju/Εwiata (wojna, polityka) 4.5% (132)
- ZΕy stan sΕuΕΌby zdrowia i opieki okoΕoporodowej 1.6% (47)
- Brak wsparcia systemowego (ΕΌΕobki, przedszkola) 1.9% (57)
- Problemy ze zdrowiem / bezpΕodnoΕΔ 3.9% (116)
- Mam juΕΌ dzieci i tyle mi wystarczy 13.2% (387)
- Nie odczuwam potrzeby posiadania dzieci 10.0% (294)

π
ΕΊrΓ³dΕo: IMG_2042
Pobierz