Wpis z mikrobloga

#epapierosy #hiliq #vape Siemka. Przymierzam się do pierwszego w życiu zakupu bazy nikotynowej na hiliq. Czy może ktoś wytłumaczyć jak ostatniemu idiocie co i jak? Chciałbym po prostu jak najwięcej bazy, tam chyba największa jest litrowa. Są tam też jakieś parametry do wyboru i nie wiem co wybrać. Moc liquidu jaka mnie interesuje to 18. A aromaty mam w buteleczkach 40/60, więc mogę dolać 20 ml bazy. Aha i jeszcze jedno pytanko, znacie jakieś strony gdzie zamówię grzałki trochę taniej niż w Polsce? Z góry dziena.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Asamer: Ja kupuję w 250ml butelkach o mocy 200 mg/ml zawsze w glikolu(PG) i z pomocą kalkulatora liquidu(jak wpiszesz w google to wyskoczy "Kalkulator mocy liquidu by Ryczypiór") rozrabiam to z glikolem firmy biomus który kupuję na allegro do stężenia które chcę, następnie do szklanych buteleczek i do zamrażalnika. Jaką finalną moc liquidu chcesz mieć po dolaniu tych 20ml bazy nikotynowej?
  • Odpowiedz
@Asamer: Kupuję bazę 100% glikolu i moc 200mg/ml. Ja nie korzystam z gotowych liquidów/premixów tylko robię liquidy sam, bazę z hiliq rozrabiam z czystym glikolem tak aby wyszło mi 50mg/ml i później daję na 100ml butelkę 40ml bazy nikotynowej 50mg/ml, 7ml aromatu i resztę czystej gliceryny też z biomusu i mam 100 ml liquidu o mocy 20mg. Nie wiem co masz za premixy i ile glikolu/gliceryny one zawierają, jak twoje
  • Odpowiedz
  • 0
@toxiclone: A Ty sam robisz liquidy. Mam premixy VG/PG 70%/30%.
Kurde, to widzę, że to jest poważniejsze przedsięwzięcie niż mi się wydawało 😐
  • Odpowiedz