Wpis z mikrobloga

21 wiek a wy k---a chcecie list motywacyjny?! Nie mogę zasnąć gdy myślę o waszej firmie, stoi mi na baczność jak sobie wyobrażam pracę u was, nie wiem jak sobie poradzę w życiu bez darmowej kawy i herbaty, którą oferujecie ()

#praca #heheszki
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DrumnBassArena: era tiktoka insta i fejsa pokazala ludziom jak żyją inni i myślą że im też sie należy. Niestety żyjecie mitem. Nikt wam nie da super roboty bez wykształcenia lub kontaktów.
Biedota bez koneksji ma zasuwac na magazynach do smierci albo wyjezdzac na budowe do norwegii lub anglii. Im szybciej się ockniecie tym lepiej
  • Odpowiedz
21 wiek a wy k---a chcecie list motywacyjny?!

@DrumnBassArena: Nie ma w tym nic dziwnego, o ile dotyczy jakiejś funkcji, która predysponuje pewne osoby. Może to być IT (np. zainteresowanie technologią), ale i przedszkolanka (empatia do cudzych gówniaków). Jak januszex go wymaga do pracy przy taśmie, to dopiero wtedy beka.
  • Odpowiedz
@James2000: uuu to zbyt hard pills to swallow dla wyk0pka

przecież jego Janusze chcą wydymać i mają jeszcze swoje wymagania, btw na wykopie pisali że za 5k na ręke to sie i tak nie opłaca z domu wychodzić, więc póki mama znosi mielone do piwnicy będą antysystemowi
  • Odpowiedz
@nicspecjalnego: zawsze mogą robić z siebie pajaca do telefonu i próbować się wybić na swoim debiliźmie na tiktoku. Teraz juz wiem dlaczego w chinach go zablokowali i podsuneli reszcie świata. Za kase produkują armie przygłupów i nierobów a sami w tym czasie sprzedają wszystko co możliwe od wykałaczki do drona robota i samochodu
  • Odpowiedz
@nicspecjalnego: tyle, że to jest chochoł straszny. Nikt nie oczekuje wypłaty 20k za siedzenie a jak oczekuje to jest debilem, problem w tym, że pracodawca współcześnie wymaga wykształconego pracownika z doświadczeniem a oferuje minimalną + 500 zł. Ja tam się nie dziwię, że ludzie nie chcą się starać po tym jak po włożonej pracy (w kursy, studia, projekty, staże i inne) dostają na mordę tekstem, że ich praca to nie
  • Odpowiedz
era tiktoka insta i fejsa pokazala ludziom jak żyją inni i myślą że im też sie należy. Niestety żyjecie mitem. Nikt wam nie da super roboty bez wykształcenia lub kontaktów.

Biedota bez koneksji ma zasuwac na magazynach do smierci albo wyjezdzac na budowe do norwegii lub anglii. Im szybciej się ockniecie tym lepiej

@James2000: Czasami żałuje, że na Mirko nie można dać dwóch plusów
  • Odpowiedz
@Cinu27: tak sie to ma że jeżeli mu nie pasuje to niech szuka kolejnej oferty. Oni z listu motywacyjnego może chcą usłyszeć że ktoś kto aplikuje do obsługi maszyn cnc albo do warsztatu samochodowego od nastolatka działał w motoryzacji albo obróbce metali. Dzieki dowiedzą się że przyjdzie osoba która miała styczność z branżą lub ma jakies predyspozycje w tym kierunku i hobby a nie że przyjdzie jełopa programista 15k który
  • Odpowiedz
@Cinu27: wole zatrudnic w warsztacie goscia który od małego z ojcem naprawiał w garażu duze fiaty niż frajera który do 30 roku życia mieszka z mamusią gra w gta od rana do nocy i matka wypycha gobdo roboty za wszelką cene bo nie chce utrzymywac nieroba i pasożyta. Zwykły list motywacyjny juz odsiewa idiotów leni i przygłupów którzy nie potrafią sklecić kilku zdań. Jak taki ktetyn na później pracować z
  • Odpowiedz
@Cinu27: dzieciaku nawet czapki poprawnie zalozyc nie umiesz a się silisz na rozmawianie z dorosłymi. Jak myszy ci w czapce dziury wygryzły to daj mamie zaceruje razem z majtami
  • Odpowiedz