Wpis z mikrobloga

iOS 18 jest fatalna

@Bartekc7: ciekawe ile hindusów zatrudnili do pracy nad IOS zamiast ludzi, którzy coś potrafią. Oby nie szli droga microsoftu i ludzi zatrudnianych do pracy nad windowsem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bo sam to zauwazylem przechodząc na nowego ip 17 pro. Przerzuciłem się z 15tki zwykłej i oczekiwałem czegoś więcej niż kilku freezów ekranu w pierwszym dniu. Dopiero jak powyłączałem trochę domyslnych opcji
  • Odpowiedz
@Bartekc7: apple raczej nie jest na przedzie innowacji ale komercjalizuje sprawdzone technologie dodając swój final touch. To raczej taki volkswagen passat mobile niż Tesla.
  • Odpowiedz
  • 0
@atti no nie koniecznie. Często to konkurencja kopiowała Apple. Jeśli chodzi o jakość software to nie wiem co się w tym roku stało. W żadnej z poprzednich 10 wersji nie było tak źle po aktualizacji.
  • Odpowiedz
@Bartekc7: LLMa nie stworzyli żadnego konkurencyjnego, dlatego postawili na Alfabeciorza i Gemini w końcu. Ale w kwestii projektowania NPU na swoich procesorach A i M to są całkiem dobrzy. Sprzętowo są przygotowani.
Do tego stopnia, że Gemini mam ponoć działać na serwerach Apple opartych na ich procesorach M i tak obsługiwać użytkowników sprzętu od nich.
  • Odpowiedz