Wpis z mikrobloga

No I pierwsza wtopa w Kauflandzie, butelka i puszka przyjęta automat działa, nagle się zawiesza i wyłącza xd Idę do POK, kasjerka zdziwiona że przed chwilą coś robili, okazuje się że dalej robią chociaż zero dodatkowej informacji
I najlepsze.. zamiast dać to 1zł ona idzie i oddaje mi już zgniecione (ʘʘ)

Automat już nie będzie chciał ich przyjąć co potwierdzone na infolinii ale Pani stwierdziła że nie wydrukowało bonu to zadziała
Pierwsza taka przygoda z kaucją ale czekam na rozwiązanie 😎

PS. Chyba nieliczna okazja zobaczyć co automat robi z butelkami w środku
#kaufland #systemkaucyjny #kaucja
LukaszTV - No I pierwsza wtopa w Kauflandzie, butelka i puszka przyjęta automat dział...

źródło: temp_file743532402398318549

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@LukaszTV: No nieźle xD
Dziś oddawałem butelkę do butelkomatu w Auchanie, ale sprzedawczyni nie chciała mi wypłacić 50 groszy bo "mogę bonem zrobić jedynie zakupy" xD
Za to w Społemie, który prowadzi zbiórkę ręczną, za puszkę Liptona ze znakiem kaucyjnym dostałem 50 groszy, przyjemna obsługa.
  • Odpowiedz
  • 0
@Adi1996 u mnie w Auchanie tylko zwrot w informacji, nie mają automatu. Ooo to Społem dosyć fajnie, jak narazie bezproblemowo w Lidlu. Dobrze wiedzieć że Lipton też się pokazuje z kaucją
  • Odpowiedz
@LukaszTV: raczej sklepom nie wolno rozdawać odpadów, jeszcze klient się skaleczy ostrym odpadem puszkowym i co ( ͡° ͜ʖ ͡°) Np. regulamin jednego operatora:

1.19. Odpad opakowaniowy - odpad powstały z Opakowania kaucyjnego będącego opakowaniem jednorazowego użytku;

11. W przypadku awarii Urządzeń do skanowania, Uczestnik obowiązany jest do:

11.4. w przypadku awarii Recyklomatu i braku dostępności w Punkcie zbierającym innego sprawnego Recyklomatu, odbierania Opakowań kaucyjnych za
  • Odpowiedz
  • 0
@wkto właśnie puszkę wyrzuciłem bo dosłownie rozpadła się potem w dłoniach.. końcem był telefon z infolinii żeby zgłosić się po gotówkę xd Jakby nie można dać odrazu
  • Odpowiedz