Wpis z mikrobloga

@FreeSheep: Hej,
Tak się składa, że akurat na lapku mam 1650 z ryzenem 5 3550h i 32 GB ramu. Powiem tak, że Europka działa. Tyle że w opcjach musisz na absolutne minimum ustawić opcje by była w miarę grywalna. Na razie w grze dotrwałem do 1560 roku i nie ma tragedii z wydajnością, chociaż średni tick dzienny jest coraz dłuższy.
  • Odpowiedz
@FreeSheep: jak na moje, większym problemem jest twój procek który będzie zbyt wolny. W lapku mam ryzena 8845hs i gra dla jest za wolna,dopiero na desktopie z 7800x3d, gra prawie pędzi jak eu4
Btw nie chcesz spiracic by stestować grę, a kupisz cdkeya z jakieś pralni pięniedzy bo jest trochę tańsze niż na steamie? XD
  • Odpowiedz
Ale ryzen 5600 jest chyba powyżej minimum

@FreeSheep: tak, jak napisales, ale to nadal okolice minimum, w rekomendowanych masz 7800x3d.
Najwyżej zanudzisz się na śmierć podczas czekania.

I dla mnie jest różnica czy ściągnę pirata czy kupię taniej.

A wiesz czemu cdkeye sa tansze niz na oficjnalnej stronie paradoxu/steama? Część tych kluczy jest kupowana z kradzionych kart kredytowych, pozniej bank cofa transkacje i klucz zostaje. Później niektóre jednostki się brandzlują
  • Odpowiedz
  • 0
A wiesz czemu cdkeye sa tansze niz na oficjnalnej stronie paradoxu/steama?

@kacpervfr:

Ludzie co z wami jest nie tak? Zadaje pytanie techniczne, a już druga osobą się mądrkuje skąd mam brać gry? Czy ja was o to
  • Odpowiedz
Zadaje pytanie techniczne

@FreeSheep: Nie ma bardziej technicznego rozwiązania twojego problemu niż przetestowanie gry na swoim środowisku. Jak odmawiasz logicznego rozwiązania to się nie dziw że ktoś przyjdzie ponarzekać, że pan tak tu żyje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mógłbym ci wytłumaczyć, jaka jest różnica

No tak, bo lepiej zaplacic zlodziejom którzy rzeczywiście oszukują twórców na siano, niż dla testów pirata ściągnąć który nikogo nie krzywdzi xdddd
  • Odpowiedz
ja nie.

@FreeSheep: To wyjaw mi w jaki magiczny sposób cdkey do eu5 na stronach z kluczami kosztuje 200zl, kiedy na www paradoxu kosztuję 250zl, a na polskim steamie 270? Piracenie > kupowanie kluczy na jakimś g2a
kacpervfr - >ja nie.

@FreeSheep: To wyjaw mi w jaki magiczny sposób cdkey do eu5 na ...
  • Odpowiedz
  • 0
To wyjaw mi

@kacpervfr:

Widzę, że nie kumasz po polsku? Ale to nie mój problem. Dla ciebie i mnie EOT i u mnie idziesz na czarną listę, wiec dla mnie nie marnuj już klawiatury.
  • Odpowiedz
@FreeSheep: Nie patrz na GPU grając w EU5 tylko przede wszystkim na procesor, bez dobrego procesora nie pograsz nawet jakbyś miał najnowszego RTX.

PS. GTX ogólnie dla zasady wyjeb do kosza i zainwestuj w RTX, GTX już nie mają prawa bytu tak czy siak.
RTX 3060 ci wystarczy w zupełności, a zresztą - przecież tu na wykopie każdy zarabia 30k na miesiąc więc q--a wyłóż te drobniaki 6-8k na PC
  • Odpowiedz
  • 0
Nie patrz na GPU grając w EU5 tylko przede wszystkim na procesor, bez dobrego procesora nie pograsz nawet jakbyś miał najnowszego RTX.

@NaczelnyWoody:

Czy na pewno Ryzen 5600 nie jest wystarczajaco
  • Odpowiedz