Wpis z mikrobloga

Heroes 3 to najlepsza planszówka w jaką grałem ( a grałem dużo).

Nie dość że jest najlepszą gra na pc to teraz jeszcze zdominowała mój stół ( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Tylko noszenie tych pudeł to jakiś żart, a w styczniu będą kolejne jak mi z kick startera resztę dodatków wyślą

PS2. Nigdy nie zrozumiem czemu brass jest w top2.

#planszowki #gryplanszowe #grybezpradu #heroes3
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trudne to do nauczenia?

@nilphilus: no nie jest proste. Podczas pierwszej gry to się siedzi w instrukcji i szuka danego zagadnienia głównie a nie gra...
Nie wiem jak teraz, ale w starszych wersjach każdy dodatek to inna instrukcja i weź tu szukaj pośród 9 instrukcji gdzie jest dane zagadnienie.
Dla mnie to było tragiczne rozwiązanie i odbiera sporo funu z gry, już nie mówiąc o tym jak bardzo długa potrafi
  • Odpowiedz
@trollasek: no pierwsza gra jest trudna, jakby czytać instrukcję to no... czas zjada. Sama gra też jest faktycznie długa, ale to nie musi być wada =] a co do instrukcji - jak 9? tzn. ja grałem tylko w podstawy, Birmingham i Lancshire czy jakoś tak - myślałem, że są 2 ;-) i to raczej osobne gry z tą samą podstawa niż dodatki

Ale czy różnice pomiędzy wersjami są duże? no
  • Odpowiedz
  • 0
@Usmiech_Niebios: heroes3, everdell, siedem cudów (lubię w wersji grupowej i 1v1), lubię gota planszowego bo uwielbiam got więc za samą theme ma u mnie plus punkt i podobał mi się lotr w tej wersji z tabletem ale rozegrałem dwie kampanie więc nie wiem jak później gdy już wszystko przejdziesz.

Nie mówię o klasykach w stylu splendor, catan, pociągi itd (chociaż podałem 7 cudów bo akurat w niego grałem chyba najwięcej
  • Odpowiedz
  • 0
@nilphilus: @Xyle: teraz widzę że brass wskoczył na pierwsze miejsce (gdzieś Twilight zniknal).

No nigdy w życiu nie powiedziałbym że to najlepsza gra planszowa na świecie. I w sumie z kim kto w planszowkach siedzi nie gadam to każdy w brassa grał i opinie pozytywne ale żeby jakoś ciągle w niego grać to żaden.
  • Odpowiedz
  • 0
@BC_anada ja osobiście nie grałem, grałem za to w herosy i mimo, że nostalgia wjechała i świetnie mi się grało to obiektywnie patrząc jest masa lepszych gier :D
  • Odpowiedz
  • 0
@BC_anada patrząc jakie gry wymieniłeś to nic dziwnego że brass Ci nie siedzi. Wszystkie te gry są raczej łatwiejsze w przyswojeniu i ciężkość na bgg to potwierdzi
  • Odpowiedz
  • 0
@Xyle: gra o tron ma ten sam poziom skomplikowania. A gloomhaven jeszcze wiekszy. Nie jest to dla mnie żaden problem. Oceniam miodność.

Grałem z 3 różnymi grupami w heroesa i każda stwierdziła że gralo im się najfajniej (tylko trzeba było lekko zmodyfikować zasady i prowadzić symultaniczne ruchy ale nie mam z tym problemu żeby ogarnąć na 2 plansze walk).
  • Odpowiedz