Wpis z mikrobloga

Mam problem z #androidauto telefon podłączony kablem do samochodu Peugot Boxer, lub poprzez BT z adapterem AA, nie rozumie moich komend. Mówię: prowadź do ulica, miasto a AA daje mi komunikat: Przykro mi, nie rozumiem. To samo polecenie ale do zapisanych w google lokalizacji, dom, praca już rozumie, czyli nie mikrofon. Zresztą podczas wydawania komendy wyświetlą mi to co mówię na ekranie samochodu. Co może być przyczyną? Jakieś porady bo mnie już szlag trafia.
#android #smarthome #smartfon #pytaniedoeksperta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzieju41: u mnie działa komenda "OK Google" i dalej co mu tam powiem. Ostatnio nawet mi przypomnienie w kalendarzu dobrze ustawił... Nawigacja działa nromalnie.
Wcześniejsze pytanie miało na celu sprawdzenie, czy wywołujesz asystenta google czy gadasz z obsługą głosową auta. U mnie w zależności od tego czy nacisne lub przytrzymam przycisk obsługi głosowej, to albo aktywuje się asysteent google albo obsługa głosowa w samochodzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@UsZ_: Nigdy nie używałem i było dobrze. Przeczytałem twój komentarz: "Ok Google" i co mu tam powiem, wsiadłem do auta, powiedziałem magiczne ok goole ... i działa.
Przecież to jest niemożliwe.
  • Odpowiedz