Aktywne Wpisy

jestemtunew +965
Rozpoczynamy sezon zimowy. #motoryzacja #wroclaw
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz
MirasPdk +87
źródło: 1000007791
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz
źródło: 1000007791
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Być może jest tu ktoś kto może mi udzielić pewnych informacji na temat zgłaszania do inspektoratu budowy samowoli budowlanej itd.
Chodzi o to, że w pewnej miejscowości pod Bydgoszczą pewien ktoś kupił sobie 2 działki i prawdopodobnie chce wybudować coś innego niż może. W MPZP jest informacja, że można budować domy jednorodzinne z dopuszczeniem usług nieuciążliwych (co to znaczy nikt nie wie).
Teraz sytuacja wygląda tak, że teren jest już zniwelowany, piach zagęszczony, są zbudowane już szalunki ale pod stopy (szklanki) teren generalnie jak by popatrzeć na mapę to jakieś 1300m2, a dopiero nie dawno pojawił się wniosek o pozwolenie ale nadal bez decyzji.
Dzwoniłem do inspektoratu, żeby dowiedzieć się czy można anonimowo zgłosić taka sytuacje. Dostałem odpowiedź, że niby można ale generalnie lądują one w koszu bo bezpieczeństwo (boją się otwierać załączniki od anonimów itd.).
Koniec końców zebrałem się i napisałem nieanonimowo, załączyłem wszystko i wypełniłem 90% roboty za nich (mapy, zdjęcia, MPZP itd.) ale przyczepili się do treści bo nie napisałem słów kluczowych typu "samowola budowlana". W związku z tym nie będą podejmować działania dopóki nie sprecyzuje w piśmie (rozumiem ok) ale ciekawi mnie to, że podajesz informacje o nieprawidłowościach i dowody na to ale i tak nie podejmą działania ponieważ brakuje słowa klucz. Trochę odechciało mi się już z nimi pisać ponieważ widzę opor już na samym początku.
Moje pytanie, od kiedy zaczyna się samowola budowlana?
Czy inspekcja nadzoru ma obowiązek przyjąć zgłoszenie anonimowe?
#budownictwo #budowadomu #prawo
czyli g---o wiesz, ale do urzędu pierwszy
w planie jest opisane co to za usługi
czyli g---o wiesz ale się wypowiesz
Komentarz usunięty przez moderatora