Aktywne Wpisy

MonazoPL +155
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
skrytek +85
źródło: 1000039624
Pobierz
![Komisja Europejska "nie doszacowała" emisyjności towarów z krajów spoza UE [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/19cb04fd0fb50850e26f0db46b92bf160f3876727fbfee53078411b7e2d36985,q80.jpg)

#psy #psiarze #pogryzienia #spoleczenstwo
Ja nie wiem co trzeba zrobić, aby zmienić myślenie psiarzy na temat ich i ich pupilków, bo poziom odklejenia tej grupy społecznej to jest jakaś abstrakcja. Wszędzie widzą problem, tylko nie w sobie i w swoich zwierzętach. Pies nie ma prawa naruszać przestrzeni osobistej nikogo, a dobrostan człowieka powinien być zawsze na pierwszym miejscu. Przestrzeń publiczna jest dla ludzi a nie dla latających i srających po trawnikach psów. To nie może być tak, że dziecka nie puścisz na spacer w parku czy nawet na osiedlowym podwórku, bo się boisz tego, że zaraz podleci do niego jakiś kundel. I nie obchodzi mnie to, że ten pies może być akurat jakimś behawioralnym guru dogoterapii, po prostu moja przestrzeń to moja przestrzeń a właściciel ma odpowiadać za psa i go kontrolować. Wyobraźcie sobie sytuację odwrotną:
-jeśli bym chodził sobie po parku i pytał się przypadkowych ludzi czy mają do mnie jakiś problem?! to byłbym uważany za patusa i nikt by mnie w tym otoczeniu nie chciał
-jeśli bym zaczął wchodzić w przestrzeń osobistą i przytulać randomowych ludzi na spacerze w parku, to bym pewnie budził w nich niepokój i być może bym dostał w mordę od kogoś
-jakbym kogoś ciężko pobił w lesie i następnego dnia chodził po tym samym lesie zagubiony i wystraszony, to bym został uznany za wariata
itd.
W teorii prawo, które reguluje część obecnych problemów z psami jest ale niestety nikt nad tym nie czuwa.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Nie zesraj się.
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Moderator z opiniami kto może zamieszczać wpisy jest częścią tego problemu.
“Ja nie wiem co trzeba zrobić, aby zmienić myślenie psiarzy na temat ich i ich pupilków, bo poziom odklejenia tej grupy społecznej to jest jakaś abstrakcja.”
Problem poszanowania przestrzeni osobistej imo wystepuje z wiekszym nasileniem wsrod psiarzy niz innych grup ludzi.
Jestem zwolennikiem wprowadzenia zmian i frustruje mnie, ze realne problemy sa zakrzyczane.
Trzeba edukowac. Naciskac na wprowadzenie zmian w kwestii ras agresywnych.
A nie codziennie wrzucac stare screeny z fb, zeby zbierac plusy i skłócać ludzi
@mirko_anonim: I tobie modzie życzę tego samego abyś się nie posrał.
W jaki sposb chcesz wdukować, nie piszac o tym problemie? Jak cie ten temat tak meczy to po prostu odpusc ten tag i tyle. Jestes tutaj jednym z najbardziej aktywnych uzytkownikow.
Z drugim akapitem chyba sie zgodze, sam czesto pisze ze jestem sfrustrowany poziomem dyskusji.
Dla psiarza karta “no bo to pies” to jest jak karta wyjscie z wiezienia i to jest problem, ktory poruszyl ten sensowny post.
To nie sa prawdziwe problemy.
Wiesz, fajnie sobie zyc w bance i uznac, ze nic zlego sie nie dzieje, ale sama skala backlashu na psy