Wpis z mikrobloga

Mógłbym rzec: Jestem Brytyjczykiem od pół godziny a już mnie w-------ą ci wszyscy imigranci xD

Mam nadzieje że council szybko odezwie się gdzie i kiedy mam się zgłosić na przysięgę królowi i odebranie papierka niezbędnego do zrobienia paszportu! :D

A timeline?
Aplikację złożyłem 31/07
Biometrię miałem 21/08 (odciski palców i zdjęcie)
No i przyznali dzisiaj 27/10

Szybko dość - ale moja aplikacja była dość prosta, jeden adres od 14+ lat, 2 pracodawców przez ostatnie 8 lat, wyjazdów to tyle co raz czy dwa w roku do Polski, świadków których podałem to chyba nawet nie kontaktowali bo dziewczyny z pracy mi nic nie mówiły. Żadnych prawników ani nic nie brałem, sam wszystko sobie załatwiałem od A do Z. Jako evidence załączyłem wszystkie payslipy i statementy z banku z ostatnich 5 lat i wystarczyło widocznie :)

#uk #obywatelstwobrytyjskie
MarianoaItaliano - Mógłbym rzec: Jestem Brytyjczykiem od pół godziny a już mnie w----...

źródło: image

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale jak Farage wygra to i tak nas, ostatecznie, beda gonic, nie beda patrzec w paszport :)

@Varin: jak Farage wygra to ja sam wyjadę, co to za przyjemność żyć w społeczeństwie gdzie 60% osób Cię tu nie chce widzieć
  • Odpowiedz
@JarJarAbrams: Tak są.
- Test Life in the UK 50 funtów,
- angielski jak ktoś musi zdac ok. 100-150, ja miałem dyplom z uniwersystetu więc już odeszło
- zdjęcia 10
- biometria jak chcesz termin od ręki też ok. 50 funtów, ja czekałem 3 tygodnie na bezpłatny bo mi sie nie spieszyło.
- Za aplikację opłata
  • Odpowiedz
@zomowiec: Nie, to na logikę większość jest. Zapamiętaj sobie jedynie te nazwiska i daty a reszta to na logikę typu jakie święto jest 25 grudnia, z jakiej okazji obchodzi się bonfire night albo jaka jest narodowa potrawa czy kwiatek-symbol Anglii. Porób mock testów sobie sporo, ja ćwiczyłem jakieś 2 tygodnie przed i od ręki, a był facet ze mną co 3 raz już był więc to chyba zalezy od indywidualnych
  • Odpowiedz