Aktywne Wpisy

ish_waw +34
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
mirko_anonim +1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
znajde w tej cenie coś lepszego? Może warto doplacic dla innego albo wiekszego lustra?
To bedzie moj pierwszy "prawdziwy" teleskop, planuje go trzymac w wiekszosci na balkonie
Jestem swiadom widokow jakie zobacze i sie nei spodziewam kokosów
#teleskop #kosmos #astronomia #astrofoto #astrofotografia #astronomia
źródło: tw66lk5ep8q61
PobierzDobry teleskop to nie taki, ktory jest duży i drogi, a taki który jest często i z satysfakcją używany :)
Samochodu nie mam niestety, ale mały spacerek i byłbym w strefie bez znacznej ilości świateł. Do tej pory moje jedyne obserwacje ograniczały się do patrzenia głównie na planety jak jeszcze na wsi mieszkałem przy użyciu jakiśtam lunetek
Tak w ciemno to SW150/750+montaż eq3-2 (koło 2k, ja jestem fanem teleskopy.pl, delta też spoko, ale ja robie zakupy w tym pierwszym). Jestes troche skazany na montaż eq3-2, bo nic ciekawszego w budżecie nie ma, a ten montaż ma maksymalną nośność na 6" teleskop, więc no nie ma pola manewru za bardzo.
Pozostaje kilka kwestii technicznych, SW to tani chińczyk i taką ma jakość, to jest
Sobie ogarne więc tego SW150/750, chyba nie chcę kombinować i się za bardzo bawić... Jeżeli już to w przyszłości i wtedy to od razu zainwestuje w
@synbozy777: O, dobre porównanie, zapamiętam sobie ten tekst :D Tak ci powiem z własnego doświadczenia, że szukanie tych obiektów, to zabiera większość czasu i daje fun. Po latach jednak mam wrażenie, że