Wpis z mikrobloga

Mirasy mam taki temat do was.

Działam z ziomkiem projekty (nic związane z IT czy programowaniem) i udostępnił mi folder z tematami przez OneDrive. Zalogowałem się na OneDrive z Windowsie i w przeglądarce, dodalem skrót do tego folderu, żeby go widzieć w eksploratorze (w tym przeglądarkowym OneDrive jest opcja do tego).
Folder się pojawił, ale problem jest taki, że jak próbuje wejść w ten folder z poziomu windowsa to i tak wywala mnie do przeglądarki i każe się logować, a zależy nam na tym, żebym ja mógł działać na plikach przez eskplorator (w sensie odpalam program X, otwieram plik z OneDrive'a zmieniam zapisuje i ziomek widzi to odrazu u siebie). Bo tak to musze je pobierać do siebie, po czym odsyłac przez przeglądarke i jest to upierdliwe
Do OneDrive loguje się adresem gmail, jeśli to ma znaczenie.
Jak to ogarnąc ?
Robiłem kiedyś tak na dysku google i wiem że to działalo normalnie z przeglądarki, ale OneDrive działam pierwszy raz.

#onedrive #chmura #dyskgoogle #microsoft #informatyka #windows11 #windows10
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stefan_ciastko: W eksploratorze w folderze onedrive powinieneś widzieć poza swoimi plikami taki udostępniony folder ze strzałeczką i powinien się normalnie otwierać. Ktoś tu pisał, że MS coś kombinuje i testuje. Mnie też przez kilka tygodni otwierał się w przeglądarce, ale już działa znowu normalnie.
  • Odpowiedz
@kanidz

W eksploratorze w folderze onedrive powinieneś widzieć poza swoimi plikami taki udostępniony folder ze strzałeczką i powinien się normalnie otwierać. Ktoś tu pisał, że MS coś kombinuje i testuje. Mnie też przez kilka tygodni otwierał się w przeglądarce, ale już działa znowu normalnie.

Tak tak jest folder z tą strzałeczka, ale co bym nie próbował i tak wywala mnie do przeglądarki. Ziomek mi mówił że u niego też tak było,
  • Odpowiedz