Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Już ci tłumaczę, po pierwsze nie jesteś w kontakcie z taką osobą 24/7, więc wydawać to ci się może wszystko. Po drugie, żeby porównać dwójkę ludzi musiałbyś dorzucić kapitał genetyczny i ekonomiczny, środowisko rodzinne, przypadki losowe, możliwości intelektualne i jeszcze setki innych rzeczy. A ty zakładasz, że ktoś jest ogarnięty tylko dlatego, że nie siedzi w socialach mediach, ale czy to naprawdę ta rzecz sprawia, że ktoś jest nieogarnięty,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Na FB wchodzę raz na 2-3 dni sprawdzić czy ktoś do mnie napisał. Podcasty słucham tylko, kiedy robię jednocześnie coś innego np. prowadzę samochód czy w pracy (ochrona). Wykop to tylko w pracy. Netflix czy TV to raczej wieczorem albo do kotleta. Mam adhd lub add z takimi objawami, że nie nadaję się do większości prac. Mimo zaburzeń udało mi się dorobić mieszkania i rodziny. Urodziłem się za komuny,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie każdy może być inwestorem. Ciężko sobie wyobrazić społeczeństwo w którym np. 80% coś komuś wynajmuje. Nie każdy też może wykonywać dobrze płatną pracę. W każdym kraju na ziemi ktoś musi sprzątać, nosić i sprzedawać w sklepie. Nie każdy też zakłada, że musi być bogaty, większości wystarczy stabilny byt. Nie może też istnieć społeczeństwo gdzie wszyscy są bogaci.
  • Odpowiedz