Aktywne Wpisy

Uzytkownik_awaryjny +192

EndymionPP +254
Jak możecie oczekiwać od kobiet że będą wierne, jeśli według nich najbardziej romantycznym filmem jest ten gdzie stara baba opowiada jak to mąż kupił jej niesamowicie drogą wycieczkę, na której dała d--y bezdomnemu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
#heheszki #logikarozowychpaskow #rozowepaski
źródło: images (1)
Pobierz

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obiecywali-do-29-99-wyplacili-4-2-Kurs-wystrzelil-w-kosmos-klient-dostal-ochlapy-9021514.html
#gielda
Jeśli gość był zaskoczony, to znaczy, że pracownik niedostatecznie mocno zaznaczył, że jeśli zysk wzrośnie o 29% to dostanie 29%, ALE JESLI ZYSK WZROSNIE BARDZIEJ niż o 29.9%, to dostanie 4.2%.
Serio, to jest tak nieintuicyjne, że aż zęby bolą gdy widzisz,
A wiem bo sam 3 lata temu
@Carnivore79: w mojej ocenie oskubał. jesli nawet ktoś podpisał po przeczytaniu i własciwym zrozumieniu to OSKUBAŁ bank ze znacznego zysku.
A jak uzasadnić zasadność obniżenia wypłaconego zysku do 4.2 jeśli zysk dobije do 30%?
Bank bierze na siebie ryzyko -> odbija sobie w czymś innym. Przecież jakby bank gwarantował darmową ochronę kapitału na wypadek spadku, a wypłacał wszystkie zyski to nikt by nie inwestował inaczej niż przy udziale takich lokat strukturyzowanych. Jak będą zyski to super,
Nie chce mi się wnikać, ale nie zdziwiłbym się gdyby ten gwarantowany zysk wiązał się właśnie z jakimś instrumentem.
Spora szansa że nie bank oskubał tylko po prostu stworzono specyficzny instrument a jakiś typ nie ogarnął jak to działa i teraz płacz.
@breakdown1: dokładnie, stworzono pewnie specyficzny instrument z jakimś