Wpis z mikrobloga

#gielda #amd co się o------o ze nagle ponad 22 procent wzrostu? Nie żebym narzekał, bo zarobiony w xhuj jestem ale no jestem ciekaw xddd
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KMDZ: Ludzie są tak leniwi, że nawet nie chce im się przekręcić kółkiem myszki dwa razy żeby przejrzeć święty tag.
https://wykop.pl/wpis/83366207/gielda-meczennicyamd-amd-said-it-expects-to-receiv
@gonzo91 +8
#gielda #meczennicyamd

AMD said it expects to receive more than $100B in new revenue over four years from OpenAI and other customers

AMD w roku 2025 ma przynieść ok. 33mld przychodu. Dorzucenie kolejnych 25 mld na każdy rok to mamy prawie x2 w roku
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gonzo91: a nie zdążyłem przewianc bo trochę z ekscytacji od razu spytałem jak kilega mi na messnegrze napisał żebym spojrzał na kurs amd
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gonzo91: Dobra kolego, tak jak napisałem, wrzuciłem na kawę tam z linku twojego profilu, może skromne 10zł (mam malo hajsu w gotowce a zaraz jeszcze na urlop jadę)ale będą kolejne okazje
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gonzo91: a tak z ciekawości, w co sam obecnie ładujesz poza amd? Bo 14 wylatuje wyplata i szukam dobrych pomysłów co warto kupić poza amd jeszcze
  • Odpowiedz
@KMDZ: Google dalej tanie, ale pewnie trochę jeszcze będzie konsolidować po ostatnim rajdzie. Wszedłem w AAPL po premierze ajfonów 17. $nke widzę 90$ w zasięgu. Zarobiłem sporo na $oscr, miałem zapakować się niżej ale trochę mi odjechało :(
Co do amd to jeszcze spójrz na to:
https://wykop.pl/wpis/83366353/z-tym-oracle-i-amd-to-kluczowe-pytanie-skad-openai#288333929
@gonzo91 +2
@asdeusz-konopielka: znajdą się inwestorzy prywatni i banki, które wyłożą na to hajs. Transakcja to nie tylko zakup sprzętu od AMD ale również opcje na akcje AMD które specjalnie firma wyemituje dla openai.

The warrant vests in tranches based on milestones that the two companies have agreed
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gonzo91: ok, dzięki Miras. Google juz od jakiegoś czasu tez mam jakiś skromny pakiet akcji, ale bedzie trzeba jeszcze dokupić.

A co sądzisz o ostatnio modnych tematach związanych z uranem i spółkami wokół związanymi z energią jądrową takimi jak np Rolls-Royce albo tez etfem NUKL.de od vanEck?
  • Odpowiedz
@KMDZ: Miałem RR od 3gbp do 8gbp, sprzedałem i zapomniałem odkupić xD Silników do jetów trzeba, smry, napędy do łodzi podwodnych, wrócili do dywidendy, piękne prognozy. Pewnie będzie rosło. A co do etfa to nie wiem, nie wiem co tam w środku.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@omicronns: no bo ten wzorst jest na giełdzie w Niemczech i poza giełdą. Giełdy amerykanskie zaczynają działać od 15:30 naszego czasu to i nic nie widzisz
  • Odpowiedz
@omicronns XTB nie pokazuje nic poza kasowym. A jest jest pre,after-market I overnight.
Giełda tak na prawdę lata 24h/5 dni w tygodniu. A nie od 15:30 do 22.
Broker t212 pozwala nawet na zakup/sprzedaż akcji w godzinach niedostępnych dla klientów XTB.
  • Odpowiedz