Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +797

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

Piękny przykład czemu nie jesteśmy w stanie rozwijać się tak szybko jak obecnie chińczycy. U nas do tego samego transportu musiałbyś zatrudnić kika dodatkowych osób jako piltów zabezpieczających przejazd. Oni mogą mieć to w nosie, bo życie ludzkie nadal nie jest warte tyle samo co w Europie.
I nie w tym nic złego po naszej stronie, bo chyba nikt z nas nie chciałby luzowania takich przepisów, żeby trochę dopompować PKB kosztem naszego życia.
Jednocześnie to samo czeka za jakiś czas chińczyków. Ich poziom życia się poprawi, przyrost naturalny będzie mały i bardziej będą chcieli się skupiać na tym, żeby było bezpieczniej a nie tylko wydajnie.
#przemyslenia #chiny #gospodarka #europa
A my niby nie mamy?
źródło: 36174082fe3439b951e9acfc301
Pobierz