Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z szefem w pracy – jak sobie z tym radzić?
Mireczki powiedzcie mi czy ze mną jest coś nie tak czy to mój szef coś do mnie ma.

Pracuje sobie na projekcie przy którym głównie poprawiamy błędy innych. Dorzucili mnie do leada którego osobiście lubię bo jest miły itd ale nie miałem okazji z nim współpracować.
Praca z nim trochę mnie zaczyna irytować. Nie pozwala mi na wykonanie jakiegoś zadania „po mojemu”(dlaczego robisz tak, ja bym to zrobił inaczej), daje mi sprzeczne wytyczne (najpierw mam nie robić szczegółowo a potem czemu robię na o-------l), ignoruje procedury mojego korpo dot kontroli jakości (pomija sprawdzanie oficjalna ścieżką bo szkoda czasu) i wiele więcej podobnych.

Czepia się dosłownie wszystkiego. Zawsze ma jakieś ale. Nawet w kiedy wszystko jest zrobione perfekcyjnie, nie odpowiada mu forma.
Jak mu cos wytłumaczę to stara się szukać weryfikacji tego co mu powiedziałem u innych. Pracując przy nim czuje się jak stażysta. Normalnie zaczynam powątpiewać w swoje doświadczenie.

#pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1) zmien zespol czy tam projekt
2) pogadaj z nim
3) uruchom HR ze koles jest slaby
4) zmien robote
5) mozesz probowac zbierac na mailu info, ze on Ci rozkazuje omijac procedury firmowe itd. To bedize mocna podstawa do tego, aby do HR wyprostowaly.
  • Odpowiedz
Nie pozwala mi na wykonanie jakiegoś zadania „po mojemu”(dlaczego robisz tak, ja bym to zrobił inaczej), daje mi sprzeczne wytyczne (najpierw mam nie robić szczegółowo a potem czemu robię na o-------l), ignoruje procedury mojego korpo dot kontroli jakości (pomija sprawdzanie oficjalna ścieżką bo szkoda czasu) i wiele więcej podobnych.

@mirko_anonim: Miej to wszystko w mailach, a jak nie masz to wysyłaj do niego wiadomość. "Hej, chce tylko ustalić, to mówisz,
  • Odpowiedz