Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Iudex: scena z E.T gdzie zamiast na rowerze lecą na miotłach
reklama braveranu chyba gdzie Jan Paweł mówi o problemach z erekcją i konar przestaje płonąć w kominku

pewnie było więcej ale słabo pamiętam mimo że dopiero wiedziałem, takie to nijakie było troche
  • Odpowiedz
  • 1
@x_xRazorx_x: Spójrz na ten kadr i na to co wrzuciłem wcześniej, to raz. Dwa Bogdan otwiera oczy po tym jak padają na niego promienie słońca - Dondarrion ożywał dzięki mocy Pan Światła. Trzy - czemu nie? Wśród tylu nawiązań dlaczego w wątku fantastycznym nie miałoby się pojawić odniesienie do najpopularniejszego serialu gatunku w historii?
Iudex - @xxRazorxx: Spójrz na ten kadr i na to co wrzuciłem wcześniej, to raz. Dwa Bo...

źródło: 64d92f3f-09db-4ec1-8e69-7ab1ca3ecc2d

Pobierz
  • Odpowiedz
@Iudex ja nawet słyszałem teorię, że Bogdan to Braun - skrajnie prawicowe poglądy, witanie się ze wszystkimi "Szczęść Boże" i opaska na oku (choc to ostatnie to bardziej proroctwo).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@galicjanin Nie widzę tego, było co prawda na kawalerskim nawiązanie do "kościół, szkoła i strzelnica", ale nie czuję tego powiązania. Może wzięli samo "Szczesc Boze".
  • Odpowiedz
@Iudex: W kurorcie Al-Inkluziw wyrzucili Polaka za kradzież ręczników. Mamy tu nawiązane do krótkiej anegdotki o sytuacji na siłowni w USA opowiadanej przez słynnego patriotę i bloggera lifestylowego Testovirona:
QBA__ - @Iudex: W kurorcie Al-Inkluziw wyrzucili Polaka za kradzież ręczników. Mamy t...
  • Odpowiedz
@Iudex Bogdan jednak bardziej się wyróżnia na tle innych, Aniela to typowa lewaczka (oczywiście jak na tamte standardy), Andrzej to taki już oświeceniowiec też postępowy, Zofia to ultrakatoliczka, Jakub to bez poglądów to co mu osobiście akurat opłaca, a Jan Paweł to typowy sarmata.
  • Odpowiedz
@Iudex: @galicjanin @Impuls94 odzieżowa marka Bogdana nazywa się "Szwed is Dead", co jest dość oczywistym nawiązaniem do prawdziwej marki tzw. odzieży "patriotycznej" zwanej "Red is Dead", należącej do pewnego przyjaciela pisowcow, który się teraz ukrywa (lub ukrywał, nie śledziłem sprawy) za granicą przed wymiarem sprawiedliwości.
  • Odpowiedz
@Iudex nikt poza mną tego jakoś nie odnotnował i sam sie zastanawiam czy tak jest, ale w scenie gdzie ten drugi sarmata w turcji chce kebaba o--------ć i Jan Paweł go powstrzymuje to mimika postaci jak i trudny do opisania dla mnie caloksztalt tej sceny przypomina „Wrzuć ten pierścień do ognia!” z Powrotu Króla. I już nie wiem czy to sobie wymyslilem czy faktycznie cos w tym moze byc
  • Odpowiedz
@Iudex: Było też oczko w stronę wykopu gdy w scenie z dialogiem księdza z katem odnośnie festiwalu STOS, kat zaprasza księdza na spalenie ofiary na ulicy Bocznej, dodając że ma nadzieję że następnym razem będzie na Głównej z płomieniem
  • Odpowiedz