Wpis z mikrobloga

Moje przemyślenie na temat tagu #polskieonuce jest takie, ze może jest to śmieszny tag, zabawny trend, ale zastanowiłbym się na waszym miejscu czy nakręcanie spirali wyśmiewania ludzi którzy sa bardziej podatni na propagandę czy manipulacje, może czasem o węższych horyzontach lub mniejszej świadomości niż wy, nie działa na korzyść federacji rosyjskiej i ich wywiadu, który jak wiadomo radzi sobie w Polsce niezwykle sprawnie. Czy nie potęguje to polaryzacji w polskim społeczeństwie które już i bez tego jest podzielone jak nigdy dotąd i mam przeczucie ze nawet konflikt zbrojny by zbytnio nas nie zjednoczył. Dodatkowo problem jest tez taki ze ludzie nie sa otwarci na dyskusje, maja klapki na oczach i sa święcie przekonani o swojej racji a każdy kto uważa inaczej to skończony frajer, i dotyczy to obydwu stron.
Osobiście czuje się bezsilny, propaganda na mediach społecznościowych, na murach czy na tablicach ogłoszeniowych hula w najlepsze a ja nie jestem w stanie zrobić nic by pomoc mojej ojczyźnie. Dlatego zastanówcie się proszę nie tylko czy wyśmiewanie tych ludzi na tagu to dobry pomysł, bo podzieleni jesteśmy łatwym celem. Miłego wieczoru
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach