Wpis z mikrobloga

@gzymspiwniczny: U mnie w mieście jak uczestniczysz w terapii grupowej to dostajesz obiad za darmo. Możecie mnie wpisywać do jakiś rejestrów, jak dacie mi żarcie za darmo i 2k renty (1700 zł renty + 300 zł dodatku pielęgnacyjnego).
  • Odpowiedz
  • 1
@SonidoStark renta lub świadczenia powinny być warunkowane udziałem i zaangażowaniem w zajęciach terapeutycznych. Docelowo wsparcie w znalezieniu pomysłu na siebie, pracy. Renta jest dla inwalidów. Renta adaptacyjne powinna być tymczasowa i reglamentowana. Renta i obiadki powinny być w celu wyjścia z piwnicy, a nie zabezpieczenia materialnego czyjegoś k--------a w piwnicy. Jak z bezrobotnymi, odmawiasz podjęcia pracy to tracisz zasiłek oraz ubezpieczenie, radź sobie sam.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dinkozaur30 no ok, ale co dokładnie takiego się dzieje, że czas oczekiwania to 2 lata? Ja sprawdzałem różne opcje i widzę jedno, są co 3-6 miesięcy nowe grupy terapeutyczne, a raczej one działają w trybie ciągłym i bez przerwy ktoś wpada lub wypada. Do tego zakłady zdrowia psychicznego, tam można nawet kryzysowo przyjść i oni przyjmą, muszą. Jest wiele możliwości. Oczywiście, jeśli to małe miasteczko, to jedyna grupa terapeutyczna to AA.
  • Odpowiedz