Wpis z mikrobloga

#bron coraz lepiej w robieniu dziurek. TS-2, Margolin :D na 25m, wcale nie wybrałem specjalnie tej najlepszej do zdjęcia hehe
assninja - #bron coraz lepiej w robieniu dziurek. TS-2, Margolin :D na 25m, wcale nie...

źródło: image

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@assninja: W wojsku sie to nazywalo (o ile dobrze pamietam bo duzo juz czasu minelo) "na celnosc i skupienie"

Mogles miec malo punktow ale jak skupienie dobre to problemow nie bylo. Oznaczalo to ze masz zwichrowana lufe :DDD

Ja na szczescie mialem dosc dobra giwere. Ogolnie to na pozcatku mi sie podobalo ale potem nie chcialo czyscic broni to bralem torbe sanitariusza i "zabezpieczenie medyczne". I wyjebongo bo chlopaki strzelali a
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: to teraz na pozwolenie na kolekcję strzelasz na 15m na punkty, a na sportowe na 25m na skupienie.

Natomiast jak wojsko jest na tej samej strzelnicy na osi obok to strzelają na 10m, również seriami XD

karabiny w tym AKM strzela się na 50m, ale w pozycji leżącej i to z podpórką :)
  • Odpowiedz
również seriami XD

@assninja: To jest inne strzelanie.

Sa rozne rodzaje strzelan. Ja sie zalapalem tylko na to jedno. Czyli 5 pojedynczych strzalow do tarczy jak picrel. Potem juz mialem wyjebongo a chlopaki robili "bolka i lolka" i inne takie :D
gorzki99 - >również seriami XD

@assninja: To jest inne strzelanie. 

Sa rozne rodzaj...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: a to słyszałem, wojsko ma ustawione na 300m :D i jak się na policji trafi tak ustawiony to celować całkiem pod tarczę

może wojsko uznaje że nieprzyjaciel będzie na 300m a nie bliżej hehe
  • Odpowiedz
może wojsko uznaje że nieprzyjaciel będzie na 300m a nie bliżej hehe

@assninja: :DD

No bez jaj. Przeciez te przyzady nie sa przyspawane. Mozna je regulowac. Wiec jaki problem w przeregulowaniu na 100?

celować całkiem
  • Odpowiedz
bo pan Kaziu twardą ręką trzyma magazyn broni i zabronił ruszać!!!!

@assninja: I tak to wyglada szkolenie :D Masz przyzady ktore mozesz regulowac zebyc celowac w co masz celowac ale nie mozesz ich ruszac.

I jakby doszlo co do czego to sie zastanawiaj o ile nizej/wyzej celowac zamiast wyregulowac przyzady i celowac w cel
  • Odpowiedz