Wpis z mikrobloga

@pizzer: Wsyatrczy pójśc na fryzjera barbera i pierwsze lata na luzie możesz tak miec XD a potem minimalną lub ciut więcej tyle co w normalnej pracy od razu xd
  • Odpowiedz
@pizzer: Gdzie niby ? jak tam nie zarabiasz jak nie ma klienta a skąd weźmiesz z d--y > mógłbyś siedzieć 12 h i zarobić 35 zł przez cały dzień xd bo jedno strzyżeni za 70 a dostajesz 35 zł brutto XD
  • Odpowiedz
@Zwierz33: Nie wiem. Pracowałem oprócz aktualnej pracy w gównoprodukcjach gdzie żeby więcej zarobić musiałem brać nadgodziny albo przychodzić w weekendy
  • Odpowiedz
@pizzer: Tak, tylko chodzi o to że, tam wiesz ile za ile i tyle masz a tam nic nie wiesz. Zwykle z początku nawet jak masz doświadczenie ale własciciel wyrąbane to mżesz g---o mieć zanim bazę zbudujesz albo po paru mies zmiana salonu i od nowa. Chyba że, masz farta. To nie jest takie hop siup i znacznie głebszy temat. Tylko z boku spoko wygląda. Ogolnie to najlepiej swój lokal
  • Odpowiedz
@pizzer: Masz premie, grusze czasami, płatne urlopy, l4 a tam dają takie umowy że, zwykle g---o masz na patyku. I jeszcze każa ci swoje maszynki mieć i wszystko, tylko kosmetyki dają. coś się psuje to sam naprawiają albo wymieniaj z wypłaty xd a idź XD
  • Odpowiedz
ale to twój sprzęt a nie salonowy, no pato w c--j. musialbyś znac trochę typów osobiście bo tak ci nikt w salonie nie powie i zalezy jak kto trafi, jeszcze jak nie jesteś z miasta to dojazdy xd weź do miasta się przeprowadź jak nie wiesz czy na opłaty styknie xd Ja se siana dałem i dorabiam, z pokoju zrobiłem barbera oswietlenie wszystko jak w salonie i biorę połowę tego co w
  • Odpowiedz
@pizzer: W salonie weź te foty naku*wiaj na insta to i ciebie wkurza i klinetów ale trzeba bez tego to nawet byś pracy nie znalazł bo chcą zobaczyć portfolio XD jakbym miał salon luz ale tak to daj spokój xd jakbym miał salon to mozna sie dogadać z kims filmik za strzyżenie i raz wyjdzie raz nie i masz na insta bo jak inaczej masz się reklamowac. teraz tego nasrane
  • Odpowiedz
@pizzer: Tak naprawdę nie dość, że walczycie z innymi salonami to jeszcze z innymi fryzjerami barberami w obrębie tego samego salonu bo masz płacone od strzyżenia 50 % brutto xd
  • Odpowiedz
@pizzer: Malo często nie tylko strzyżesz a pierzesz ręczniki, pelerynki, suszczysz, skłądasz, towar, wody, kawę do ekspresu, myjesz salon, lustra, telefony odbierasz ale płacą za samo strzyżenie. Tylko obowiązki można dzielić między siebie ale jak pracujesz z jakimiś pajacami to mogą być spiny o to XD
  • Odpowiedz
@Zwierz33: Kurde ja ostatnio u fryzjera byłem z 10 lat temu płaciłem 14 zł za obcięcie, nawet nie wiem ile teraz kosztuje xD Do tego momentu obcinała mnie mama, boki krótko, góra dłużej łatwe fest. Teraz sam się golę na łyso. Dla mnie 90% prac to wykorzystywanie ludzi ile się da, a i tak właściciel zarabia grube hajsy i gada że na nic nie ma pieniędzy xD
  • Odpowiedz
No tu też róznie bywa z prowadzeniem biznesu ale na ogół jak piszesz. ja bym porobił wpisy jak się strzyc samemu, zresztą czasami coś daję ale tylko jak kto nie skuma to zaraz będą mi dupę truć xd
  • Odpowiedz