Wpis z mikrobloga

#olx #allegro

a może by tak zrobić coś w stylu starego allegro? Bez programu ochrony kupujących czy innych bzdetów. Tylko tablica z licytacją od 1zl bym lub z ceną minimalną. Tak żeby i kupujący i sprzedający mogli się wymienić ocenami. Dlaczego nikt na to nie wpadł?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jestem_tu_nowy: no wydaje mi się właśnie że będzie. Sam się bujam ze sprzedażą rzeczy na Olx fb itp. Allegrolokalnie to lipa.

Na Olx scan i Janusze. Na lokalnie ruch dramatycznie niski lub jak już coś pójdzie to za damski ch., lub ktoś kupi i nie zapłaci-trzeba wystawić od nowa. ¯\(ツ)/¯

Dziwnym trafem kogo bym nie spytał, każdy tęskni za dawnym dobrym allegro gdzie szło kupić i sprzedać. Kupujący nie byli
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: a jakby to miało zarabiać? Bo miejsce na coś takiego może i jest, ale już na nie dopłacanie do interesu to tak średnio bym powiedział.
Patrz na takie sprzedajemy.pl. Jest i sobie żyje, ale nie wiem w sumie jakim cudem.

Taki portal jak piszesz musiałby dla mnie mieć funkcjonalność tylko taką jak wspominasz i do tego proste wystawianie ogłoszeń i naprawdę „genialną” wyszukiwarkę, która potrafiłaby sczytywać zdjęcia. To jest
  • Odpowiedz
  • 0
@kaktus_z_ostrymi_kolcami: Ryczałt za wystawienie aukcji. Jakaś oplata rzędu 2-3zł myślę lekko do przełknięcia. Plus po sprzedaży jakaś prowizja od sprzedaży przez portal.

Na sprzedajemy nie masz aukcji. A Aukcje są chyba najłatwiejsza forma sprzedaży gratów z domu. Przyciągają handlarzy i łowców okazji, oraz ludzi którzy czymś się interesują - a przy okazji nie zawraca Ci milion osób głowy ofertami w stylu 50% wartości. Jak pójdzie za 50% - trudno, taka
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: 2-3 zł za jedną aukcję? Zdecydowanie za drogo jeśli portal miałby się zapełnić licytacjami. Gdy wchodzą prowizje od sprzedaży to i zaczną się wymagania by portal chronił, albo sprzedaże poza portalem. Problemów chyba jest naprawdę sporo na dzień dobry. Problemów, których nie miało Allegro czy OLX (albo jeszcze tablica czy szerlok) gdy powstawali, bo one nie istniały.

Nie narzekałbym na coś takiego, bo pewnie sam bym korzystał. Ale musiało
  • Odpowiedz