Aktywne Wpisy

Pamiętam jak w podstawówce omawialiśmy książkę "Chłopcy z Placu Broni" i nauczycielka chwaliła postawę Erno Nemeczeka.
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w
Stawiała nam go jako wzór do naśladowania, no tylko ja na to inaczej patrzyłem.
Zadawałem sobie pytanie "Gdzie byli dorośli?", moim zdaniem to że Erno zmarł nie było czymś godnym pochwały.
Według mnie dzieci nie powinny ginąć za jakieś swoje ideały, w tym wypadku jakiś głupi plac którego traktowali jak małą ojczyznę, cała książka gloryfikowała w

Graner +9

#ukraina #rosja #wojna
Ale czytałem ze córki putina sa powoli szykowane na jego zastępstwo. I maja spore poparcie wiec kto wie co będzie.
mało prawdopodobne, już teraz gospodarka im siada, sami o tym mowili niedawno
Głównym motorem ze strony Rosji jest tylko i wyłącznie chęć podtrzymania reżymu. Podpisanie pokoju nawet na zasadzie status quo sprawi że putin poleci. Ludzie mają głupie pomysły i po wojnie zaczną groby liczyć i ile tam czołgów zostało albo ile gospodarka straciła przez wojnę. Teraz można wygodnie zamknąć im ryje bo jest wojna.