Wpis z mikrobloga

#psiarze kiedy umrzecie samotni, bez potomstwa, bez przyjaciół, co zrobić z psem po was? Sugeruje eutanazje i przerobienie na karmę dla innych psów.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@theOstry: no może tak być. Ja pewnie nie będę najlepszym przykładem bo zdecydowaliśmy dawno temu nie mieć dzieci. Mamy psy, tylko, że ja mam psy od 6 roku życia w mam lat 46 :) od 16 roku życia mam świadomie swoje psy. Więc ciężko mi myśleć o psie w tej sposób bo zwyczajnie towarzyszą mi od zawsze
  • Odpowiedz
@theOstry: jak będę bardzo stary np? No jest na pewno opcja zabezpieczenia tych kwesti. Albo nie bierzesz psa jak jesteś bardzo stary i niedołężny albo zabezpieczssz tą opcję finansowo z jakimiś bliskimi, z jakas organizacja. Nie bardzo rozumiem problem
  • Odpowiedz
@theOstry: to pies nic tu nie zmieni przecież a wręcz komuś pomoże. A jak taki ktoś odejdzie, znajdzie się ktoś kto się zaopiekuje lub instytucja jakas. Natomiast powinno być to w pewnym wieku obciążone jakimś podatekim. Wiesz jest to forma w pewnym momencie jakiegoś egoizmu ale czy to ma jakieś znamiona plagi? W pewnym momencie starości późnej ludzie zwyczajnie jienkaja psa bo i jak z nim choćby wychodzić choć 3
  • Odpowiedz