Wpis z mikrobloga

Siemka, chcę wrócić do picia yerby po kilku latach i szukam czegoś stosunkowo łagodnego z nutami mięty. Mile widziane coś bardziej pobudzającego, gdyż chciałbym zastąpić yerbą kawę. Niezbyt lubię, gdy mocno wyczuwalne są kwiaty/owoce.

Obecnie myślę nad:
- Pajarito Limon Menta
- Yerba Mate Green Mas Guarana
- Pajarito Hierbas
- Kurupi Menta y boldo

Co polecacie?

#yerbamate #yerba #yerbamatewykopclub
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzienny: Piłem wszystko prócz Yerba Mate Green Mas Guarana i to nie są nuty mięty, one są mocno miętowe xd

Ja często jeszcze sięgam po Kurupi cedron kapii y menta oraz menta limon.
  • Odpowiedz
@Dzienny: Pajarito jest mocno dymne, bardziej od Kurupi. Jeśli pytasz o łagodność mięty to najwięcej jest jej w Pajarito Herbas ale jest to przełamane dymnością, w Kurupi też jest mięty sporo ale jest mniej przełamana innym smakiem.
Nie ma co tu polecać, sam sobie przetestuj, akurat te yerby są tanie.
Ja często sobie mieszkam dwie yerby, zwykła i miętową, wychodzi wtedy łagodna mięta. Właśnie mam na szklanie Rosamonte z dodatkiem
  • Odpowiedz
Wszystko to syf tylko troche inaczej aromstyzowany. Juz wole sobie dobrej jakosci matche kupowac bo ma dobre dzialanie, na kij sobie uprzykrza zycie takim zyebanym smakiem jak yerba I udawac ze to cos super wykwintnego dla prawdziwych smakoszy? Robcie to sobie w swoim zaciszu domowym. Ale nie piszcie o tym w I ternecie bo to dzieci ogladajà.
  • Odpowiedz
@Frygus96 napisał na odpowiednich tagach a dowaliłeś się jakby krzywdę komuś robił. Ja mam to samo zdanie o matchy tylko nie trąbie o tym na prawo i lewo. Smakuje mu yerba to niech pije. Jest smaczniejsza niż kawa a jednak mniej popularna. Rodzajów też jest dużo...
  • Odpowiedz