Aktywne Wpisy

Sweet-Jesus +173
Żółte szkło, które widzicie na pierwszym zdjęciu ma grubość między 60 a 100 cm (wg różnych źródeł) i oddziela strefę roboczą od tzw. gorącej komory. To tam trafiają schłodzone pręty paliwowe, które następnie cięte są na dwie części.
Paliwo jądrowe nie jest bowiem w formie płynnej (ani zielonej, świecącej mazi...), jak wielu to sobie wyobraża. Są to pręty wykonane z cyrkonu, zawierające pastylki uranowe, które spędzają w reaktorze RBMK-1500 od 3 do 5
Paliwo jądrowe nie jest bowiem w formie płynnej (ani zielonej, świecącej mazi...), jak wielu to sobie wyobraża. Są to pręty wykonane z cyrkonu, zawierające pastylki uranowe, które spędzają w reaktorze RBMK-1500 od 3 do 5
źródło: 533660829_1181082670718891_6168367544301599309_n
Pobierz
Salido +191
Minął 55. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miał miejsce 1 wypadek śmiertelny w którym zginęła 1 osoba.
241 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
264 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miał miejsce 1 wypadek śmiertelny w którym zginęła 1 osoba.
241 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
264 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-40
Pobierz

Łociec mnie poprosił, żebym przyniósł mu jedną rzecz na przystanek autobusowy. No to poszedłem, usiadłem i czekam. Zagadała mnie jakaś babcia i mówiła, że ona to lubi dzieci i niemowlaki jak tylko ją widzą to się cieszą i machają rękoma. Byłem ciekawy jak zareaguje to powiedziałem, że ja mam 26 lat i jakoś dzieci nie lubię ani nie chcę ich mieć.
O dziwo nie zareagowała agresywnie jak typowa stara baba, tylko na spokojnie, że skoro nie chcę to mam takie prawo i zapytała czy ja żonaty. To mówiłę, że też nie xD. Mówiłem, że nie widzę się w tym żeby się bawić w rodzinkę. Powiedziała, że ma syna po 50tce, który teraz z nią mieszka i nie pracuje. Ma on dwóch dorosłych synów co już pracują i wyprowadził się od żony, bo nie mogli się porozumieć. Chciałem też dodać, że jestem bezrobotny, ale przyszedł łociec, więc zakończyłem rozmowę powiedziałem do widzenia i dałem ojcu rzecz i poszedłem na chatę. Taka historia z dzisiaj.
@Felixu: a jaka? odpisz to wazne