Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nifros: Kiedyś próbowałem piracetam i dawkowałem 2400mg z rana i 3600mg po pracy gdy miałem dużo nauki. Pamiętaj aby do tego dorzucić lecytynę albo cholinę jeżeli gdzieś dorwiesz(ja brałem lecytyne, tak okolo 2400mg). Bez niej może Cię boleć głowa. Co do noopeptu to przed chwilą znalazłem na http://fobicy.pl/index.php?topic=2681.0 że "środek najlepiej działa przy dawkach 10-20mg 3 razy dziennie". Nie zrób sobię krzywdy:)
  • Odpowiedz
@wohnyjalker: O krzywdę ciężko, przy jednorazowej dawce za pierwszym razem w okolicach 100mg uzyskuje się efekt czystego słuchu + intensywniejszych kolorów.

Noopept w skrócie przyśpiesza regenerację mózgu, stąd też potrzeba lecytyny. Jak zażywałem to brałem również cholinę. Bardzo podobał mi się efekt porannego wyspania. Wcześniej zawsze budził mnie budzik i ledwo żywy go wyłączałem i wrzucałem drzemkę. Po noopepcie budziłem się przed budzikiem, niekiedy nawet 1-3h wcześniej, byłem wyspany, wypoczęty
  • Odpowiedz
@swierzaq: Nadal nie rozumiem czemu stwierdzenie, że dzięki noopeptowi w skrócie mózg się regeneruje uważasz za głupie? (Mój się chyba widocznie nie zregenerował ;))

Posiada właściwości neuroprotekcyjne i inne, ale również wzmaga procesy poprzez które mózg regeneruje się szybciej

Związki nootropowe

Są określane mianem m.in. „smart-drugs”, wzmacniaczy pamięci, neuro- wzmacniaczy, są to substancje, które podwyższają ludzkie zdolności poznawcze (funkcje i możliwości mózgu). Jest to zróżnicowana pod względem budowy chemicznej oraz
  • Odpowiedz
@swierzaq: Czytałem w wielu źródłach i nadal nie widzę błędu w twierdzeniu, że działanie noopeptu w skrócie można określić jako przyśpieszenie regeneracji mózgu. Podaj konkretne argumenty zaprzeczające mojej wypowiedzi, a nie do cytowanego fragmentu, bo nie o to Cię proszę. Skoro nie umiesz uargumentować swojej wypowiedzi to możemy zakończyć dyskusję, bo do niczego nie prowadzi.
  • Odpowiedz