Wpis z mikrobloga

@Zaveba: ostatnio znalazłem na dnie szuflady Corela X7 z 2014 roku. Z ciekawości postanowiłem go zainstalować. Konto działa normalnie, ale przy próbie rejestracji klucza wyskakuje okienko jak niżej i nic nie da się z tym zrobić. Ot, Corel ¯\(ツ)/¯
Majku_ - @Zaveba: ostatnio znalazłem na dnie szuflady Corela X7 z 2014 roku. Z ciekaw...

źródło: corel

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Majku_: No corel to corel jednak xD. Nie jest to Adobe, natomiast jak ktos działa w poligrafi, przy laserach, czy bardziej technicznych/wektorowych rzeczach to jest wystarczająco, mimo bugów.
  • Odpowiedz
mimo bugów.

@Zaveba: kiedyś, w pierwszej pracy zmuszony byłem korzystać z Corela. Na szczęście to odległa przeszłość ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale zupełnie serio dla mnie Corel ma jedną niepodważalną przewagę nad Illustratorem - generowanie kodów kreskowych. Jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe, że przez tyle lat Adobe nie potrafi wprowadzić tak prostej funkcji. Z resztą... to Adobe. Z roku na rok niby coraz lepiej, ale
  • Odpowiedz
@Majku_: Moim zdaniem największą zaletą Corela jest VBA, możliwość pisania skryptów do przyspieszania i automatyzacji pracy to coś czago nie ma chyba w żadnym innym tego typu pakiecie, a szczególnie teraz gdy AI pisze działające kody w kilkanaście sekund.
  • Odpowiedz