Wpis z mikrobloga

@Chris_Karczynski: kliknij ppm na linijke wyzej, czyli na ten niebieski kwadrat. To jest jedna czesc zlozenia.
Powinno sie pojawic menu i twm gdzies na dole powinno byc find in wi dow, wtedy na glownym ekranie bedziesz mail zoom do tej czesci.

Jeali wybierzesz z tego drzewka druga linijke od gory model states i rozwiniesz to pkusem, tam klikajac prawym powinna pojawic sie opcja show all. Jesli cokowliek wygasiles to to
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: nie idzie to. Odpaliłem jednak to w NX tylko tutaj nie widzę drzewka obiektów a jak klikam na dany element to zaznacza się tylko 1 obiekt. Ogólnie to potrzebuję wyluskac te obiekty do stl i wrzucić do jeszcze innego softu tylko widzę że ten projekt jest mega skomplikowany. Da się go jakoś uprościć? Np. Chwytak składa się z 2800 obiektów. Muli mi cały komputer. Są się te obiekty scalić
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: jesli potrzebujesz przekonwertowac cos w miare nieskomplikowanego to podrzuc na jakis transferomat jutro ci w pracy to ogarne.

Sa opcje upraszaczania zlozen, tak ze soft laduje tylko i wylacznie zewnetrzne obrysy, to jest kwestia pobawienia sie opcjami i/lub zapisania uproszczonego zlozenia.

Mozesz tez pousuwac po prostu z drzewka elementy ktore sa ci zbedne, powylaczac je itd itd.
Inventor to wielki kombajn i czesto zeby cos zrobic, masz kilka mozliwosci.
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: To wyglada jak problem z improtem.
Tzn jakby ci z pliku wejsciowego, porobilo jakies dziwne rzeczy, byc moze sa to powierzchnie.
Gdyby to byl "fizyczny" (z braku lepszego slowa) element, czyli bryla, cos na czym mozesz wykonuwac operacje, to czesc tych opcji z menu PPM powinna byc mozliwa do klikniecia, jak chociazby "grounded".

A co sie stanie jak klikniesz open albo
PurpleHaze - @ChrisKarczynski: To wyglada jak problem z improtem.
Tzn jakby ci z plik...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: ja to zawsze jade z tym na czuja, roznie model a robione, nie wiadomo ile translacji przeszly, wiec patrze tutaj do oporu co mozna zrobic i jak to bedzie wygladac.
Pozniej teoretycznie w inv mozesz sobie te obiekty poprzesksztalcac, ale musza byc one obiektami, a nie zbiorem punktow, lpaszczyz, czy jakims elementem pomocniczym.
  • Odpowiedz