Wpis z mikrobloga

✨️ Jak monitoring wpływa na bezpieczeństwo kierowców?
Powiem Wam coś odnośnie monitoringu, rejestratorów samochodowych i policji. Mianowicie rozbili mi samochód w marcu tego roku. Na parkingu pod blokiem ktoś mi przerysował cały bok, pęknięty jest tylny zderzak, kierunkowskaz, drzwi przód i tył do roboty. Biały lakier został na obcierce więc pewnie jakiś dostawczak albo inny uber. No i teraz tak, mam rejestrator Mio coś tam, kamera przód i tył. Kosztował mnie w 2019 jak kupiłem auto 1600 pln, do tego zakładałem go w ASO, bo chciałem mieć wpis do książki żeby mi nie powiedzieli w razie naprawy gwarancyjnej, że sobie coś tam "kombinowałem" z instalacją. To mnie kosztowało 750 pln dodatkowo. Od tego czasu wymieniłem profilaktycznie ze trzy albo cztery karty SD w nim. Po wypadku okazało się że od cholera wie kiedy jezdziłem z zepsutą kartą, zero powiadomienia na ekranie, zero jakiejś diody czerwonej nic, ostatnie nagrania ze stycznia i nara.
No ale nic, są kamery na bloku, zakładała spółdzielnia bo hur dur dla bezpieczeństwa (oczywiście czynsz podwyższony). Oczywiście nagrania mi nie udostępnią bo RODO. To napisałem im pismo na szybko na kolanie żeby zabezpieczyli nagrania z dnia tego i tego żeby się nie nadpisały i że idę na policję, zostawiłem na dziennik podawczy.
Pojechałem na komisariat, zrobili zdjęcia, spisali notatkę, "proszę się nie martwić często korzystamy z takich nagrań będzie dobrze". Dziś czyli 6 sierpień, przyszedł polecony, że nie przekazują sprawy do sądu ponieważ w toku śledztwa nie wykryto sprawców. Mimo że jest monitoring wizyjny to jedna kamera okazuje się nie obejmuje tego rejonu, a z drugiej obraz jest niewyraźny. W związku z tym mogę ich pocałować w d. Przysługuje mi prawo skierowania tego do sądu samemu jako oskarżyciel posiłkowy (lol no i co ja mam niby zrobić? Przebrać się w togę z prześcieradła i iść do sądu?) oraz wglądu do materiału dowodowego. No to myślę to nic może dadzą mi ten kawałek nagrania to nie wiem na TV dużym puszczę albo w jakimś edytorze wideo da się wyostrzyć czy kontrast podbić, bo przecież się na 100 z tym nie bawili jak w CSI tylko popatrzyli że nie widać i olali. No więc pojechałem na komendę.
Trzeba rozmawiać z panią która tę sprawę prowadzi, ale jej teraz nie ma, jest na urlopie, będzie 20 sierpnia. A kierownik jakiś albo jej przełożony? Mogę dać numer, to proszę. Nie odbiera, wracam na komendę czy można osobiście do kierownika X, nie bo go nie ma, będzie po 15:00. Nosz k.... siedzę w pracy i mnie normalnie trzęsie. 10 groszy się pomylisz w zeznaniu podatkowym to cie bedą obdzierać ze skóry żywcem, czynny żal trzeba pisać (serio się to tak nazywa), bać się czy nie będzie kontroli w zemście, jak zaparkujesz 10 cm za blisko jakiejś wirtualnej linii zaraz Cię łapie pólautonomiczny system, przelatujesz przez komputery, serwery, bajery leci mandat. Jak nie zapłacisz to sąd, komornik, 50 osób zaangażowanych w proces "ukarania". 10 km/h jedziesz za szybko to się patrol w krzakach chowa i namierzają cie laserem, bo się akurat do pracy spieszysz żeby cię potem mieli z czego obrabować podatkami. Płacę AC jak frajer, to jak pokryję naprawę z AC to mi wezmą zniżkę.
TL;DR sprawdzajcie czy wam działa rejestrator w samochodzie bo czasami to może sobie tylko wisieć na szybie i rozładowywać akumulator.
PS nawet jakbym miał nagranie 4k że wszystko by na nim było widać to pewnie jeszcze nie ustaliliby kto prowadził i za 5 lat bym dostał że się sprawa przedawniła.
#policja #samochody #rejestrator

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach