hej uczę się .net, na studiach najlepiej mi się w nim pracowało, celuje w backend.
Przerobiłem dwa kursy udemy z typowym crudem, ecomerce page no i spoko ale teraz chce zrobic cos swojego. Po prostu by w cv się pochwalic czyms bo wiadomo jaka konkurencja.
No i myslałem troche i stwierdziłem, że zrobie w miare prostą stronkę, troche kopie istniejącej już. Dodaje się jakiś temat i użytkownik ma przed sobą wybór dwóch opcji z tematu np jabłko i pomarancz i wybiera którąś z opcji. No taki ranking, mysle ze wiecie o co chodzi. Do tego jakies tam rankingi popularnosci, tagi, itd zeby to jakoś rozbudować/
frontend zrobię w angular bo widze, że często jest nice to have w ofertach.
No i mam pytanie czy uważacie, że jest sens? Bo chociaż zrobię ja sam od 0 bez jakiś kursów z udemy to rzeczy które potrzebuje do zrobienia takiej strony praktycznie robiłem już w tych kursach. W skrócie, może i zrobię swoją stronke ale czy ona czyms się wyróżni dla takiego pracodawcy. Na dodatek nie jest jakoś skomplikowana, pododaje jakieś funkcje jak ulubione itd no ale też na juniora chyba powinno starczyć...
+ Czy zrobienie, że nie będzie tylko kodem na githubie ale będzie widoczna dla świata mocno coś zmienia? Nie mam zbyt dużego pojęcia (jeszcze) o wystawianiu strony na realny serwer, jedynie jakieś mgliste pojęcie o tym mam. No i nie wiem czy ,,warto'' tyle robić, kiedy stronka będzie jedynie pokazaniem, że coś tam umiem i nie zamierzam tam mieć realnych użytkowników xD
@DoubleWu z jednej strony fajna sprawa stworzyc sobie samemu projekt.
Ale dzisiaj... Super pomysl na projekt do szuflady wymysli AI i biorac pod uwage ze te projekciki są budowane na nowych technologiach a nie jakims istniejacym slaghetti code, to wszystko mozna wyklikać już w AI i bedzie kilka razy szybciej xD
@Volantie: Tak tak AI lekarstwem na wszystko. Dlatego już teraz na reddicie setki ludzi pisze, że nie rozumieją co tworzą przez vibe coding i przechodzą przez semestr nie rozumiejąc niczego. To na pewno pozytywnie wpłynie na branże, wcale nie stworzy mase osób które potrafią tylko coś wyklikać ( ͡°͜ʖ͡°) No ale przecież już za 4 lata czy ileś AI będzie już tak dobrze tworzyć
@DoubleWu Masz dobre podejście. Moj post faktycznie troche zle zabrzmiał. Bardziej chodzilo mi o to wlasnie, zebyś nawet jak uzywasz AI wiedzial co wklejasz itp. ale tez jak jest opcja nie uzywac go na razie bardzo mocno. Pod koniec mozna poprosic o CR.
A co do magików z AI, to od kumpla slyszlaem ze przyszedl do nich jeden taki, co sie okazalo po tygodniu bez AI prostej petli nie potrafił napisac.
No i myslałem troche i stwierdziłem, że zrobie w miare prostą stronkę, troche kopie istniejącej już. Dodaje się jakiś temat i użytkownik ma przed sobą wybór dwóch opcji z tematu np jabłko i pomarancz i wybiera którąś z opcji. No taki ranking, mysle ze wiecie o co chodzi. Do tego jakies tam rankingi popularnosci, tagi, itd zeby to jakoś rozbudować/
@DoubleWu: Zupełnie nie widzę sensu robienia czegoś takiego. Na pewno
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
hej uczę się .net, na studiach najlepiej mi się w nim pracowało, celuje w backend.
Przerobiłem dwa kursy udemy z typowym crudem, ecomerce page no i spoko ale teraz chce zrobic cos swojego. Po prostu by w cv się pochwalic czyms bo wiadomo jaka konkurencja.
frontend zrobię w angular bo widze, że często jest nice to have w ofertach.
No i mam pytanie czy uważacie, że jest sens? Bo chociaż zrobię ja sam od 0 bez jakiś kursów z udemy to rzeczy które potrzebuje do zrobienia takiej strony praktycznie robiłem już w tych kursach. W skrócie, może i zrobię swoją stronke ale czy ona czyms się wyróżni dla takiego pracodawcy. Na dodatek nie jest jakoś skomplikowana, pododaje jakieś funkcje jak ulubione itd no ale też na juniora chyba powinno starczyć...
+
Czy zrobienie, że nie będzie tylko kodem na githubie ale będzie widoczna dla świata mocno coś zmienia? Nie mam zbyt dużego pojęcia (jeszcze) o wystawianiu strony na realny serwer, jedynie jakieś mgliste pojęcie o tym mam. No i nie wiem czy ,,warto'' tyle robić, kiedy stronka będzie jedynie pokazaniem, że coś tam umiem i nie zamierzam tam mieć realnych użytkowników xD
Zahostuj.
Ruszymy szturmem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale dzisiaj... Super pomysl na projekt do szuflady wymysli AI i biorac pod uwage ze te projekciki są budowane na nowych technologiach a nie jakims istniejacym slaghetti code, to wszystko mozna wyklikać już w AI i bedzie kilka razy szybciej xD
Masz dobre podejście. Moj post faktycznie troche zle zabrzmiał. Bardziej chodzilo mi o to wlasnie, zebyś nawet jak uzywasz AI wiedzial co wklejasz itp. ale tez jak jest opcja nie uzywac go na razie bardzo mocno. Pod koniec mozna poprosic o CR.
A co do magików z AI, to od kumpla slyszlaem ze przyszedl do nich jeden taki, co sie okazalo po tygodniu bez AI prostej petli nie potrafił napisac.
@DoubleWu: Zupełnie nie widzę sensu robienia czegoś takiego. Na pewno