Wpis z mikrobloga

Witam Miraski, projektant zrobił mi projekt łazienki i wyliczył koszt materiałów + nowy grzejnik na 16 tys zł w przypadku armatury w kolorze szczotkowanego złota i 13k z armaturą w kolorze chromu.
Czy to są normalne ceny? Łazienka 5m2. Z Wanną parawanem i deszczownicą.
Pytam bo w sumie to nie mam pojęcia jak to wygląda cenowo, jak zsumuje całość z robocizną to wychodzi z 30k za łazienkę 5m2. przy koszcie robocizny 17k, ale głównie chodzi mi o materiały.
Dodam że też to będzie mieszkanie dla mnie więc nie muszą być to najtansze materiały jakie tylko są.
Po prostu chcę mieć obraz czy to jest niska, średnia czy wyższe półka cenowa.

#remontujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrocznyZiemniak: no jak ci projektant z gilem w nosie dobrał z d--y wyciągnięte najdroższe wyposażenie bo zwęszył, że jak chcesz mieć złoto w kiblu to musisz srać pieniędzmi to masz teraz taką cenę

a w chromie też tyle bo co będzie oszczędzał, w końcu to twoje pieniądze a nie jego
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: co do armatury - to wybierz taką do której da się kupić części (np. słuchawkę lub wylewkę).
Albo tak jak w przypadki wc, wybierz model, do którego można zamontować deskę w normalnych pieniądzach.
Podziękujesz mi za 5 lat :)

Co do +3 k za kolor, to zdecydowana przesada. Zresztą jak dla mnie pakowanie dużych pieniędzy w maluteńką łazienkę wygląda jak zakup bardzo drogich i ekstrawaganckich felg do lanosa :D
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: ee chłopie, to i tak tanio, bo niedawno jakiś anonimowy Miras wyliczył koszt materiałów z robocizną łazienki na jakieś 140k w średnim standardzie XD

No ale ogólnie ceny złotej armatury wyższe są. Moja strasznie się na to upierała, ja byłem przeciwny, bo dla mnie kojarzy się z cygańskim prestiżem. Ostatecznie przeważyła cena, bo takie wyposażenie było zdecydowanie droższe od chromowanego.

Uff ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak ja z doświadczenia wiem, że projektant robi, Ty mu płacisz i masz zarys (jeśli Ci się podoba koncepcja), i wtedy szukasz zamienników podobnych które on wskazał, ale tańszych.

U nas w knajpie projektantka wybrała lampy - potrzeba 12 sztuk.
Jak chciałem zamówić to się okazało, że te które wybrała to ręczna robota starej baby z Bali i „sklep” to blog podróżniczy jakiejś influenserki która przywiozła ze sobą dwie sztuki i
  • Odpowiedz