Aktywne Wpisy

Jagoo +88
No, działa dodawanie zdjęć!
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
Wspaniały to był wieczór, kolejna wystawa, kolejni klienci zadowoleni. Wrzucam w komentarze zdjęcia z wydarzenia..
(Tak, gruba i pije, kasuje konto, więcej nie będę malować xd).
#jagooart #sztuka #malarstwo #psychodeliki #tworczoscwlasna
źródło: temp_file5585055437880244052
Pobierz
trzeci +29
Czy mirki doceniają amatorskie wykonania #siecikomputerowe ?
źródło: temp_file8857969113817046906
Pobierz

Stary - on stawia basicową ec2 3 tygodnie, bo ma 2,5 razy więcej doświadczenia, co ty p--------z?
@BreathDeath
Mamy deadline na migracje, część mojej roboty zależy od jego :)
@Need: No to komunikuj, że czujesz, że deadline jest zagrożony. Jak rozmowa z tym typem nie działa to lecisz do manago i elo.
Na nikogo nie kabluje, jak co jakiś czas pyta mnie o coś to tłumacze i mówię, że w razie problemów ma pytać jak najszybciej, problem, że nie pyta, ale jeżeli tak wygląda sytuacja, że tego typu zadanie się ciągnie tyle czasu to co ja mam sobie myśleć? Miałbym zupełnie inne nastawienie gdyby to byl swiezak w branży, ale przy takiej ilości doświadczenia za bardzo tego nie rozumiem
@costamtenteges Tu
Nadzoruje to duże słowo w sumie, bardziej chodzi o to, że ja ma większe doświadczenie jeżeli chodzi o migrowany system i robię wszystkie review i patrzę czy to co robi ma jakiś sens - w tym sensie nadzoruje, bo nie jestem oczywiście jego przełożonym czy cos
Nie jesteś jego przełożonym, nie jesteś za niego odpowiedzialny. Zrób sobie podkładki na to, że mu tłumaczyłeś co i jak.
I niech się martwi ten co go zatrudniał.
Sprawa wygląda tak, że ja jestem pracownikiem korpo, a on jest kontraktorem wynajętym do konkretnej roboty - to nie do końca tak, że nie jestem odpowiedzialny, bo team ma po prostu pewien deadline i on jako kontraktor miał nam pomóc z ilością pracy, ale póki co jest średnio po prostu @armin-van-kutonger to tak apropos tego co napisałeś.
A akurat jak chodzi o ten projekt który robimy teraz to za
Kwestionując tego kolesia kwestionujesz też kompetencje tego kto go przyjął.
Twoi przełożeni widzą jak mu idzie i być może z tego powodu go nie ruszają. Albo może informują go, że wolno pracuje ale ty o tym nie wiesz.
Albo projekt nie jest aż tak ważny jak
Akurat co do ważności to jestem pewny, tu nie mam żadnych wątpliwości, ale nie będę wchodzil w szczegóły.
A co do reszty no zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, na razie przyjmuje strategie, że codziennie będę truć dupę o updaty i pomoc w ewentualnych blockerach, nawet 2 razy na dzień.
@armin-van-kutonger: na interview nie idzie przecież wyczuć, czy gosc jest kumaty, ale będzie ciągnął 3 etaty naraz.
No chciałbym, ale on znika w ciągu dnia i nie mam jak i chyba się to zbliża do punktu gdzie trzeba będzie zrobić callout na daily ¯_(ツ)_/¯
@Need: Nadal - jesteś jego kierownikiem? Nie. Więc nie odpowiadasz za niego. To on ma problem, nie Ty. Jeśli polecą głowy, no to jego