Aktywne Wpisy

DuzyOgurek +2
Czy jak mam 2 psy w domu jednorodzinnym to jestem jebanym psiarzem czy nie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Tak. 50.2% (324)
- Nie. 20.9% (135)
- Trochę 28.9% (187)

enten +62
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Pierwsze pytanie:
Czemu tak bardzo chcecie zachować to co było skoro cywilizacja ciągle się zmienia i konserwy czy tam w naszym krajowym rozumieniu prawacy i tak w końcu przegrywają? Nie kamieniujemy ludzi jak kilkaset lat temu, nie mamy niewolnictwa które prawactwo chciało zachować jeszcze 200 lat temu oraz nie ograniczamy praw wyborczych i wyższej edukacji kobietom jak 100 lat temu, po co tak krzyczycie skoro wiele z tematów typu geje po prostu staną się normalnością? A jeszcze nie tak dawno i też aktualnie w niektórych krajach są karani śmiercią. Wy wszyscy powinniście to zrozumieć.
Pozdrawiam
#polityka #bekazpisu
a szkoda
@xiv7: Historia to sinusoida. Raz wygrywają bardziej progresywni kiedy indziej bardziej konserwatywni. Nawet w czasach kiedy wygrywają ci progresywni ci konserwatywni są potrzebni żeby trochę przytemperować szkodliwość progresywnych poglądów i dojść do jakiegoś konsensusu.
Czy naprawdę musze odwoływać się do przykładu np. XX wieku,
@Winogrona8Oliwki: co? byli tak progresywni że przesladowali gejów i kumali się z papieżem, co jak co ale tam przeważał konserwatyzm
Progresyzm trwa już od 500-550 lat, chaos zycia codziennego zaczyna być przytłaczający. Odbicie zawsze przychodzi, a my tylko możemy wróżyć kiedy.
@xiv7: byli taK progresywne że na ustach mieli te same hasła o eutanazji, o życiu nie wartym życia, o eliminacji schorowany I słabych. Nie widzisz analogi że w XXI wieku wiele osób z lewicy wręcz te wszystkie hasła powtarza?
@Winogrona8Oliwki: O proszę, spin o tym że Hitler był lewakiem już się znudził, to teraz jest hiperprogresywnym liberałem XDD dzieciaki, idźcie temperować kredki na nowy rok szkolny