Wpis z mikrobloga

@glos_zenady: no popatrz a i tak zdecydowana większość woli PS5. A w Polsce to już w ogóle nikt nie spojrzy nawet na klocka. Magia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@koniecswiatajestbliski: a co niby w PS5 jest lepszego od XSX oprócz tego że nic? to nie PS1 żeby było warto kupić dla eksluziwów, praktycznie wszystkie gry dzisiaj są multiplatformowe. Poza tym o ile PS4 było całkiem
  • Odpowiedz
@open_or_die: amazon nie ma darmówek. Musisz płacić za abo więc jak coś ma być darmowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale fajnie, że masz xboxa. Sam miałem series x na premierę, sprzedałem go w p---u po 3 miesiącach bo nie widziałem sensu trzymać tego kloca skoro mam PCta.
  • Odpowiedz
@Szalom:

Dla mnie często te gry od PlayStation Studio to gry robione na jedno kopyto

Ale wiesz, że na PS5 wychodzi dużo gier, które nie są od Sony, których na Xboxie w ogóle nie ma i prawdopodobnie nie będzie? Wiesz, co nie? Ghost of Tsushima, ghost of yotei, Silent Hill, Death Stranding, Final Fantasy VII, Stellar Blade. To tak na szybko mi przyszło do głowy, jest tego znacznie więcej i
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: Ghost of Tsushima oczywiście że tak, to typowa gra spod stajni Sony. Wiadomo że w dobrym stylu i lepszą niż co roku odgrzewany Assassins Creed i próbowali robić coś dobrego jak chociażby style walki ale to nadal gra z otwartym światem typu czyszczenie mapy ze znaków zapytania. Jeśli chodzi chociażby o crafting, zdobywanie przedmiotów, eksplorację to chociażby to dla mnie takie Horizon Zero Dawn (która też ma dobre elementy
  • Odpowiedz
@glos_zenady: no dobra, a dlaczego nikt nie porusza tematu, że na PS5 Pro gry działają dużo lepiej już teraz niż na Xboxach + info z dzisiaj, GTA6 będzie działało jedynie na PS5 Pro w 60 klatkach, wszystkie starsze konsole to będzie 30 klatek. Podobnie będzie z Wiedźminem 4. Dla mnie to osobiście ważne aby grać w dobrej jakości na konsoli. Wiadomo, że gry na PC dają najwięcej immersji, ale dla
  • Odpowiedz