Wpis z mikrobloga

@Shodan56: Wszyscy znajomi posiadający Kindle'a są zadowoleni. Ja mam DX, a znajomi mają Keybordy, Toucha i Classica. Ostatnio jakiś znajomy kupił jakiegoś Nooka. Polecam każdemu kto lubi czytać. Tylko teraz bym czekał na Paperwhite.
@Shodan56: Przechowywać naturalnie można tak samo jak na każdej innej pamięci flash. Odtworzyć filmów nie da rady. Mp3 można, ale chyba nigdy nie użyłem tego. Karty do Kindlów nie wsadzisz. Zasadniczo do książek więcej pamięci nie trzeba (i tak wejdzie kilkaset).
@ZeNoN246: MP3 w zależności od wersji. W Classicach na pewno już się nie da.

@t3m4: Jak ja kupowałem to na Allegro, wersja z reklamami ;)

@Shodan56: Co do różnic pomiędzy wersjami to są moim zdaniem niewielkie. A polecam albo wersję Classic (którą mam) albo Keyboard jeśli chcesz czasami na Kindlu chodzić po internecie (wpisywanie adresów albo haseł na klawiaturze ekranowej nie jest najprzyjemniejsze) albo słuchać muzyki. A co do
@Shodan56: słucham Cię :) Powiedz mi jakie masz wymagania co do czytnika i jakim budżetem dysponujesz.... bo tak naprawdę czytnik dobiera się do preferencji i zasobności, bo idealnego nie ma, jest tylko "idealny dla mnie".

1. Czy sądzisz, że będziesz na nim czytał dużo PDFów (natywny format plików na eczytnikach to zwykle epub albo mobi)?

2. Czy planujesz na nim słuchać muzyki?

3. Czy planujesz na nim słuchać audiobooków?

4. Czy
@tommer91: no właśnie, tyle że na Allegro są takie ceny, że lepiej już sprowadzić zza granicy (tzn ja to rozumiem: nie chcesz się babrać w jakieś cła etc. to kupujesz na allegro trochę drożej, ale za to szybciej i łatwiej. Ale mimo wszystko różnica cen wynosi bodaj 50 - 70 zł, a to sporo).