Wpis z mikrobloga

#gielda
Ja znosiłem Obajtka, który systematycznie i z premedytacją działał na szkodę spółki, a jednocześnie dokupywałem akcje po 48 PLN, podczas gdy inni szkalowali narodowego czempiona. Teraz kurs wisi na 85 PLN i tylko rośnie.

I jakiś przypadkowy mitoman ma obalić #xtb? Nie pozostaje mi nic innego, jak podziękować Wam, papierowe rączki, za przekazanie mi papieru na promocj ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#meczennicyxtb #meczennicypkn
smuteczekft - #gielda 
Ja znosiłem Obajtka, który systematycznie i z premedytacją dzi...

źródło: images

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smuteczekft: tak dzialal na szkode spolki ze mozna bylo kupic w covidzie po 4x, a potem sprzedac po 90 1,5 roku pozniej
nastepnie przyszedl Fafara i Orlen lecial ponizej 50, gdzie pokazali strategie ze robia to samo co Obajtek to powrot do 85
a i jeszcze po drodze okradli Orlen podatkiem na prawie 8mld PLN
  • Odpowiedz
  • 0
@Cinos: No Covid to raczej p------a sytuacja byla, przypomne ze na poczatku ludzie spodziewali sie ze beda trupy na ulicach lezec, wykupali mydlo w plynie, nie mówiąc o paliwach. Warto zadać sobie pytanie, czy gdyby nie covid, to by cena orlenu wzrosła? No włąśnie nie. Zresztą, Fafara nie robil tego samego co obnajtek - np: nie bral paliw z wojskowych zapasów, chyba też nie mial audiencji stanowskiego i tak dalej
  • Odpowiedz
  • 0
@smuteczekft no Fafara ma w pompie sport i promocje Orlenu, wiec ani F1 ani sport w weszlo u Stana.
Wojsko uzyczalo cystern Orlenowi, ale dlatego ze tak szlo paliwo. Za Obajtka byla mala roznica miedzy hurtem a detalem, malo zarabialy bp/shell, zarabiala duzo rafineria. Teraz sprzedaja taniej w hurcie, wieksza marza na detalu, ale oddaja mase kasy shell/bp, zamiast zarabiac. Obajtek byl mega, to co jest teraz to wstyd. Nie mowiac
  • Odpowiedz
  • 0
@nflsteelers: Są dwie rzeczy obecnie omawiane - ten ziomek i robinhood. Jendak przestrzeń medialną zdominował temat MFA, i w sumie dobrze :D Może jest jakiś inny powód, ale to nie dla ulicy znany
  • Odpowiedz
@smuteczekft: nom roinhood najwieksze ryzyko, ale tez byly bodaj 2 dni temu wyniki innego brokera ktore pokazaly ze zadnych żniw w 2q nie było, a w polskiej przestrzeni twitterowej to panowalo przekonanie ze przez zawieruche w 2q to brokerzy zarobia kokosy ze hej
  • Odpowiedz