Wpis z mikrobloga

Przez to, że są to z dużym prawdopodobieństwem moje ostatnie wakacje, inaczej je odczuwam inaczej je postrzegam. Staram się odwiedzić miejsca, w których kiedyś dawno temu za lepszych czasów byłem, spojrzeć raz jeszcze na nie, cofnąć się w czasie do tamtych chwil. Póki co się dopiero rozkręcam, bardzo wiele wyjazdów planuję, nie wiadomo czy wszystkie wyjdą, mam nadzieję. Chcę by było na nich możliwie najprzyjemniej, może i trochę luksusowo, a co tam. Z każdego z tych miejsc, gdy wyjeżdżam robię to zwykle w nocy, w środku nocy, mając świadomość, że tego co widzę w lusterku auta, nigdy prawdopodobnie już nie zobaczę więcej. Ostatnio też uskuteczniam nocne przejażdżki bez celu po okolicy, po prostu wsiadam i jeżdżę, patrzę w te gwiazdy, księżyc, podobnie w nowych wojewódzkich w których bywałem i będę bywał, sycę wzrok nocnymi rajdami po nich, światłami, sennymi blokami, zatrzymuję się na chwilę zadumy z fajką na parkingach w centrum. Ale cały czas towarzyszy mi ta myśl z początku postu. Dziwne uczucie, niepowtarzalne, jak to z 23 roku, bardzo podobne. Myślę o zmarłych, o rodzinie, tęsknię za nimi.. Człowiek zdaje sobie sprawę z kruchości tego wszystkiego, bezwartościowości w zasadzie, wszystko jest tak ulotne.. A czas ucieka, zegar tyka.. czekalem, lecz się nie doczekałem..

https://www.youtube.com/watch?v=xMDibvySPJU

#przegryw
Van-der-Ledre - Przez to, że są to z dużym prawdopodobieństwem moje ostatnie wakacje,...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Van-der-Ledre kumplu, ale są i będą jeszcze przyjemne momenty. Swoją drogą ja też lubię wracać wspomnieniami do tych dawnych dobrych chwil i miejsc. Najlepsze lata zycia 15-25
  • Odpowiedz