Można miec beke z kobiecej pilki ale to nie jest takie niszowe gdy zapelniane sa stadiony na 30k a w telewizji ogladaja to miliony ludzi w Europie podczas gdy w polsce jest wielkie podniecenie gdy skoczek narciarski stanie podium przy 10 osobowej publiczności na zawodach w Finlandii #mecz
@NanuszJowak91: wyliczenia UEFA i fifa mówią o tym że za 5 lat to bedzie zespołowy sport nr1 wśród kobiet jeśli chodzi o popularność więc chyba warto inwestować
@NanuszJowak91: wybieram się na mecz Polska - Szwecja. Z ciekawości, no i w sumie dość historyczny moment - pierwszy występ polskiej reprezentacji na Mistrzostwach Europy. Kupiłem dosłownie ostatni bilet z puli, więc faktycznie stadiony zapełnione. A jak już porównujemy do skoków, to gdy byłem na zawodach w Engelbergu, to byli praktycznie sami Polacy i trochę Austriaków, bo blisko. Gdy skakał Szwajcar, krzyczały dosłownie 3 osoby xD
@NanuszJowak91: Piłka nożna jest takim hegemonem światowym w sporcie że my sledzimy czasem eliminacje i turnieje kadr u 17,19,21. Tymczasem inne sporty jak piłka ręczna ogląda się zazwyczaj jak przychodzi np olimpiada. Masz kilka portali poświęconych tylko piłce nożnej, ludzi jeżdżących drogimi samochodami tylko dlatego że puszczają jakieś plotki o piłkarzach lub dyskutują o transferach. To nie ma porównania z innymi dyscyplinami w skali popularności. Piłka nożna nigdy nie straci
@NanuszJowak91: XD każde zawody skoków oglada wielomilionową publika. A tu najważniejsza impreza, pewnie masa biletów za darmo albo bezcen i podnieta. Każdy wie ze kobieca pilka to gowno, ale przez usilne wmawianie w mediach ze czeba oglądać jak widać paru jeleni się złapie. Tylko czekać az zaraz zaczniecie p-------c jaki to wysoki poziom już prezentują xD
@Coopshtyl: ostatnio średnia oglądalność skoków w polsce była ponizej 1,5 mln ludzi, za granicą pewnie wcale nie lepiej bo sa najbardziej popularne w malych krajach jak Norwegia austria slowenia. W samych niemczech pilke kobieca oglda wiecej ludzi niz konkurs skokow w calej europie lacznie
A jak już porównujemy do skoków, to gdy byłem na zawodach w Engelbergu, to byli praktycznie sami Polacy i trochę Austriaków, bo blisko. Gdy skakał Szwajcar, krzyczały dosłownie 3 osoby xD
Piłka nożna nigdy nie straci
@MarekKellemen: F1 też ładnie się wybija. W ten weekend na Silverstone prawie pół miliona kibiców i średnio 70mln przed tv.