Wpis z mikrobloga

@KucykMocy: grunt żebyś psychicznie wytrzymał rozpędzający się pociąg 110 - 130 - 150 - 180 i nie próbował wskakiwać do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
  • 4
@De_Fault: Dokladnie kolego. Kiedys troche czasu spedzilem rozkminiajac co bardziej boli: nie sprzedanie i trzymanie bagów przez calą besse po zjezdzie -70%, czy sprzedaż i przeliczanie w głowie "ale by byo jakbym nie sprzedał".
Jednak jestem w punkcie gdzie to siano robi zbyt dużą różnicę w życiu, aby nie realizować.

Myślę, że będe czuł bół jeśli pójdzie na 200+ w tym cyklu, wszystko poniżej nie powinno, aż tak doskierać.
  • Odpowiedz
Szansa, że dolek w bessie utrzyma się na 100+ nie jest zbyt duża.

@KucykMocy: To samo słyszałem przy 30k potem przy 50k potem przy 70k...
  • Odpowiedz
  • 0
@secs:
Określ dołki i górki cykli, a nie jakieś losowe liczby.

Teraz jesteśmy +50% od wcześniejszego ath. Więc lepiej sformułowane twierdzenie powinno brzmieć:
Szansa, że dolek w bessie utrzyma się powyzej 150% ath wcześniejszego cyklu nie jest zbyt duża.
  • Odpowiedz
@KucykMocy: też szczerze rozważam sprzedanie wszystkiego, totalnie nie znając się na krypto kupiłem sobie bitka rok temu i chciałem się trzymać zasady "kup i zapomnij" ale patrzenie na rosnące i spadające wykresy jest uzależniające i im dłużej siedzę w temacie tym wydaje mi się że też powinienem się keszować. Ziemniak pisał już chyba przy 95 że się keszuje, później ktoś tu pisał że Phil też się skeszował, ty też jakieś
  • Odpowiedz
każda hossa kończy się euforią

@sikpi: każda poprzednia hossa co nie znaczy że teraz będzie tak samo

Jak masz takie rozkminy to sprzedaj połowę i poczekaj na rozwój sytuacji. Jebnie w dół to odkupisz, jebnie do góry to nie będziesz płakał bo i tak ci zostanie ta połowa.
  • Odpowiedz