Wpis z mikrobloga

Są tu jakieś osoby, które mają doświadczenie w Social Mediach? Znajoma założyła profil na Ig i Facebooku na który wrzuca swoje prace, a dokładniej wianki, bukiety, kwiaty. Mega się stara, rzeczy są ładne, zdjęcia też na poziomie. Wrzuca stories, część z nich zapisuje. Pisze komentarze u innych twórców albo na profilach gdzie jest sporo osób. No i... nie może się przebić. Zyski z takich aktywnosci są małe bo ma bardzo mało obserwujących. Nie może się przebić.()
Jak zadziałać żeby to rozhulać?

Jakaś minikampania na ig, może jakieś inne hasztqgi? Sam nie wiem, bo to nie moja branża. A chciałbym jakoś pomóc bo produkty są naprawdę super i porównując do innych - tworzą dużo słabsze rzeczy a mają dajmy na to 300,500 albo i tysiac obserwatorów.

#marketing #instagram #socialmedia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lord_xenu: jest tu w okolicy kwiaciarnia z zagranicznymi paniami które tak reklamują wlasnie swoje bukiety na tle różnych części ciała, więc nic odkrywczego. A poza tym jednak czlowiek mierzy wyżej
  • Odpowiedz
  • 0
@MacronT1000: a wiesz może jaki budżet na początek byłby dobrą inwestycja ? Bi gdzieś ostatnio jakaś babka od marketingu mówiła, że jak słyszy że ktoś ma 100zl tygodniowo, albo 600 miesięcznie na reklamę to nie chce jej się zaczynać rozmowy. Faktycznie aby przyniosło to efekt trzeba zainwestować jeszcze więcej?
  • Odpowiedz
  • 0
@kapkptn: w sumie myślałem o tym, ale mowila że obserwują głównie znajomi, którzy już coś u niej kupili albo dostalinwiec nie bardzo im zależy żeby mieć następne, ale! Mogliby przecież udostępnić tylko po to aby inni się dowiedzieli o istnieniu stronki.
  • Odpowiedz
@pypowicz: Jeśli ktoś ma 100 zł/tydzień, albo 600/miesiąc, to nie chce jej się zaczynać rozmowy, bo na tym nie zarobi, a nie bo nie ma to sensu. Wbrew pozorom za taką stówkę na tydzień można już wykręcić sensowne zasięgi. A jak do tego ograniczy się do sensownego biznesowo terytorium, to i penetracja może być przyzwoita.

Gdybym był Tobą/nią - od takiego poziomu bym zaczął
  • Odpowiedz
@pypowicz: niech koleżanka poogląda tutorial na youtube jak to ustawić i elo, nie będzie potrzebowała żadnej babki od marketingu która wyklika to w mniej niż godzinę xd
  • Odpowiedz
  • 0
@odysjestem: no i właśnie o takie info mi chodziło. Dzięki bardzo. Bo to że ze typiara od sociali nie siadzie do roboty za tyle to tak myślałem ale po co wmawiac ludziom niezbędność jej usług i to w dużych kwotach. Wiem że hajs no ale na początku działalności bez sensu. Takie inwestycje w tysiącach.
  • Odpowiedz