Dodam screen bo nwm czy mozna tu wrzucać linki z fb
PS. Poza tym kręcę Małysza o ogólny temat bezpieczeństwa, sam mam znajomego którego o 7 rano jakiś ćpun napadł (tak z rok temu koło kupca), tam akurat policja szybko zadziałała i go zgarnęli, ale to tyle, bo w tym pięknym kraju możesz sobie sprawcę pozwać(tutaj chyba gościa uszkodził to może być poważniej, ale nwm).
@sogen: sprawdziłem w wiki i masz rację, choć wiadomo że potocznie każdy powie pobicie a nie naruszenie nietykalności cielesnej.
O ile go złapią i ofiara zloży wniosek do sądu. Przy czym zastanawiam się a) jaka jest wykrywalność b) ile spraw kończy się faktyczną karą, a nie grzywną której nie zapłaci bo się okaże, że patus jest nieściągalny.
Sory, ale takie coś to powinno być przestępstwo ścigane z urzędu, bo ma
@jobzpaticzku2: ale to dość istotne bo jak napisałeś na pobicie to znaczy, że kilka osób napadło jedna w biały dzień, a tutaj jakiś jeden wariat. Myślałem już, że to jakaś grupa napada na ludzi w biały dzień.
I kolejna "reklama", tym razem cycochy. Dostanę 18+ za reklamę, którą mi wyświetliło na portalu wykop.pl? Napisz słowo na "m" dostaniesz bana, ale wyświetlanie scamu jest już git. #wykop
Komentarz usunięty przez autora
PS. Poza tym kręcę Małysza o ogólny temat bezpieczeństwa, sam mam znajomego którego o 7 rano jakiś ćpun napadł (tak z rok temu koło kupca), tam akurat policja szybko zadziałała i go zgarnęli, ale to tyle, bo w tym pięknym kraju możesz sobie sprawcę pozwać(tutaj chyba gościa uszkodził to może być poważniej, ale nwm).
źródło: Screenshot_20250624_113258_Facebook
Pobierz3 lata vs 5 lat
O ile go złapią i ofiara zloży wniosek do sądu. Przy czym zastanawiam się a) jaka jest wykrywalność b) ile spraw kończy się faktyczną karą, a nie grzywną której nie zapłaci bo się okaże, że patus jest nieściągalny.
Sory, ale takie coś to powinno być przestępstwo ścigane z urzędu, bo ma