Wpis z mikrobloga

Mirki ogarniające #drupal mam problem z crossreferencją (Entity reference) jak node A ma pole z referencją do node B i node B ma ref do node A to żaden z tych nodeów się nie renderuje, zużywa cały dostępny RAM i się sypie... Jak temu zaradzić?

Wołam jeszcze #webdev
  • 10
@Lipathor: @Dreszczyk: Wiem, że to dość stary post, ale nie mogę się powstrzymać by stanąć w obronie Drupala. Lipathor próbuje wyrenderować nieskończoną pętlę zależności node A - node B - node A - node B... (incepcję :]), a problemem obwinia CMSa, przy czym jedyna rada to zmienić go na innego?
@Lipathor nie widzisz że problem jest po stronie zakręconej logiki którą chciałeś przemycić? Chciałeś przecież stworzyć nieskończony dokument składający się ze wzajemnie zagnieżdżonych w sobie dwóch nodów. To tak, jakbyś winił rekurencję generalnie :]
@Lipathor: Problemem nie jest to, że referujesz produkty wzajemnie do siebie bo to jest rzeczy trywialna do osiągnięcia w drupalu, moim zdaniem to jest wręcz jego jedna z najmocniejszych stron. Problemem jest to że nie rozumiesz co robisz bez końca wzajemnie renderując w sobie dwa nody :] Będę naprawdę bardzo wdzięczny jeśli pokażesz mi system który to potrafi - który potrafi wyrenderować w jednym requeście nieskończoną stronę.