Aktywne Wpisy

Cinex +1079
Urodziła mi się córka z zespołem downa.. będzie miała już niedługo 3 miesiące. Algorytm na YT podpowiada na przemian: podtrzymujące na duchu kazania księży, filmiki odnośnie przewijania opieki i rechabilitacji noworodków, oraz... mixy i najlepsze kawałki zespołu "System of a Down" ...
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen

wykop +13
Kogo chcielibyście zobaczyć w kolejnym AMA?
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
Są ludzie, których śledzimy od lat, których głos kojarzymy z konkretnymi sytuacjami, których wypowiedzi nas wkurzają albo przeciwnie - dają do myślenia. Czasem brakuje jednej rzeczy: możliwości zapytania ich o coś wprost, bez dziennikarskich filtrów, bez gotowych odpowiedzi z wywiadów promujących nową płytę, film albo ustawę. Po prostu: normalna rozmowa z człowiekiem, którego zazwyczaj oglądamy z dystansu.
Dlatego wrzucamy to pytanie tutaj, do Was: kto według Was
źródło: AMA
Pobierz

Wydawało mi się, że do marca (eliminacji do MP) już nie będę pisał p---------w na temat sudoku, ale stała się rzecz dla mnie nieprawdopodobna. Pierwszy raz mam z tym do czynienia, bo pierwszy raz byłem tak wysoko na Mistrzostwach Polski.
Chciałem ogłosić wszem wobec i każdemu z osobna: dostałem maila, że zbierają reprezentację narodową na World Sudoku and Puzzle Championship!!!!! (i kur.. mać możecie być pewni, że się zgłaszam!)
Mistrzostwa odbędą się w tym roku w Egerze, Węgry od 21 do 28 września (Tyle dni, bo jest to połączone z łamigłówkami i dodatkowo 29 i 30 września będą odbywały się 24h zawody w łamigłówkach). Samo sudoku 21-24 września.
dobra, teraz przyszła pora na "ale" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Drużyny są czteroosobowe: 4 najwyżej umiejscowione osoby z Mistrzostw Polski, które pojadą, tworzą grupę A, oficjalną. Kolejne osoby, które wyrażą chęć udziału, będą przydzielone do nieoficjalnych grup (B, C, D <- jeżeli wszyscy z TOP 16 pojadą). W najgorszym wypadku nie wystartuję w ogólę, mid wypadek będę w C, w najlepszym oczywiście w A xD
Najważniejsza sprawa to taka czy w ogóle będę mógł wystartować w teamie z dwóch powodów.
1. Jak przeczytałem w mailu, na ten moment nie wiedzą ile drużyn można zgłosić z jednego kraju. Drużyny do B są raczej pewne, C też bardzo możliwe, a organizatorzy pracują nad brakiem ograniczeń w ogóle.
2. Nie wiem jak będzie to rozwiązane, jeżeli np. 6 osób tylko wyrazi chęć wyjazdu. Albo 9. Jak 9 osób wyrazi chęć, które były wyżej ode mnie w finałowej klasyfikacji, to mogę pojechać tylko na indywidualne rozwiązywanie? Czy w ogóle? Nie mam pojęcia.
Dzisiaj wysyłam maila z pytaniami - jeżeli będzie pewność co do mojego uczestnictwa w jakiejś grupie, na pewno dam tutaj znać i na pewno pojadę.
Druga sprawa to koszty: koszt uczestnictwa pokrywa sam zawodnik. Dobra wiadomość to taka, że koszt zawiera zakwaterowanie, wyżywienie i transport z Budapesztu do Egeru (ale dojazd do Budapesztu też na własną rękę).
Trasa 400km ze spalaniem ~6L/100km to pewnie wyjdzie 300zł w obie strony (mam bliżej jak nad morze xD). Zakwaterowanie z wyżywieniem to już inna działka... 620euro w Double room na samo sudoku (4 noce) minus 10euro, jak nie potrzebuję transportu z Budapesztu (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) .
Dojazd, zakwaterowanie, wyżywienie - wydaje mi się, że zamknę się w 3100zł a dodatkowe pieniądze będą przeznaczone na zwiedzanie (jeżeli będzie czas), pamiątki i jakąś zabawę.
Dużo jak na 4 dni, gdzie 80-90% czasu będziemy rywalizować - ale pieniądze tutaj schodzą na dalszy plan. Możliwe, że jest to jedyna okazja w życiu, której nie mam zamiaru przepuścić (。◕‿‿◕。)
Update co do wyjazdu: albo w przyszłym tygodniu po uzyskaniu dodatkowych, niezbędnych informacji, albo już po opłaceniu mistrzostw (deadline 1 lipca). Będzie on już taki stuprocentowy z moim p---------o na temat jak zamierzam się przygotować, gdzie będę relacjonował na bieżąco, etc. Ewentualnie będzie to krótka informacja, że nie jadę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam nadzieję, że uda się pojechać, rywalizować i może zająć jakieś dobre miejsce. Jedno jest pewne - jestem o ciut, od mojego marzenia z dzieciństwa: Reprezentować kraj na arenie międzynarodowej. Trzymam kciuki!