Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
zdecydowany-poszukiwacz-37: szukaj pracy jako administrator IT w firmie ktora nawet stricte IT nie jest (w sensie sprzedaje palety na caly swiat i ma swoj dzial IT wewnetrzny)

tylko jednak ze swojej pipidowy bedziesz musial sie wychylic, to co opisales to klasyka pracy w panstowej firmie - bez znaczenia czy bylbys bieglym rewidentem czy asystentem prokuratora

w firmie gdzie pracuje (Krakow) mamy wewnetrzny helpdesk ktory robi to co ty a nawet mniej (np
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

jestem dobry w tym co robię, ale nie jestem wymiataczem, w warszawie byłem na jednej rozmowie na młodszego sieciowca/sysops to wypadłem bardzo słabo

To w końcu jak w tym jest, chyba, że podłączenie monitora/drukarki uważasz za wyczyn.

Polecam porobić sobie kursy jakieś z comptia np. od dołu do góry, w tematach, które uważasz, że Cię interesują, ale to trochę kosztuje, ale coś za coś. potem praca sama Ciebie znajdzie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdecydowany-poszukiwacz-37: kolejnym problemem jaki widze w twoim toku kariery jest to, ze sie zatrzymales na helpdesku - sam mowisz, ze nie tykasz srodowisk ani ich nie stawiasz

bez umiejetnosci obslugi linuxa, zrozumienia jak dziala internet, wiedzy nt serwerow, oprogramowania nie przeskoczysz tego co masz

znajdz prace jako support w firmie hostingowej i jak bedziesz mial ambicje i checi to z czasem latwa sciezka awansu na admina, z tym co masz teraz mozesz zapomniec
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: odpuściłeś bo te studia nie były dla ciebie. Ale to nie znaczy, że teraz masz się kiwać całe życie z wykształceniem średnim. Zrób "g_wnokierunek" typu Bezpieczeństwo informacyjne i cyberprzestrzeni, który przynajmniej w nazwie będzie miał coś z IT. Zrób to hybrydowo, skoro jeszcze nikt nie wpadł na pomysł usunięcia tej formy nauczania.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: było skończyć kierunek medyczny i mieć 5.5k netto od ręki, zaraz podwyżka od lipca i grubo ponad 6k netto, no ale po co. Dodatkowo masa pracy dodatkowej. Ale nie! Lepiej było w propagandę klikania w komputerek uwierzyć czy inne it xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezawodny-entuzjasta-77:

Hej, pracuje w szpitalu i poradni szpitalnej jako informatyk (7 lat doświadczenia) lvl 34, wykształcenie średnie.

To i tak dobrze, że się zaczepiłeś. Ogólnie teraz z IT biorą po studiach, no ale w takim typowym szpitalu to i bez wyższego wezmą w tym wieku. Niby wyższe ma teraz prawie każdy.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odpowiedzialny-aktywista-78:

reszta nadgodzin bezpłatnie (podobno nie można dostać za nadgodziny na uopie) bo oficjalnie ich nie ma. Jak są to do odebrania 1 dzień wolny za 8h nadgodzin.

Nie ma czegoś takiego jak bezpłatne nadgodziny.
A jeżeli już dają ci wolne za nadgodziny przymusowo (znaczy się ty chcesz pieniądze, a oni mówią, że dadza ci wolne) to przelicznik jest 1.5x czyli za 8h nadgodzin powinieneś dostac 12h
  • Odpowiedz